Főoldal Filmek Denis Villeneuve következő projektje egy ismeretterjesztő regény feldolgozása lehet az atomháborúról
Filmek

Denis Villeneuve következő projektje egy ismeretterjesztő regény feldolgozása lehet az atomháborúról

Zöld utat kapott a Dűne 3. része is, de még előtte egy másik regényt dolgozna fel Denis Villeneuve.

279
Denis Villeneuve

A Legendary Entertainment felvásárolta Annie Jacobsen írónő legújabb nonfiction könyvének játékfilmes jogait, és az a hír járja, hogy ez lehet Denis Villeneuve filmrendező következő projektje. Bár a Dűne: Második rész nagyot megy, sokan arra számítottak, hogy nincs megállás, és jön a harmadik része, azonban a rendező tesz egy kitérőt.

A stúdió opciós jogot szerzett a Nuclear War: A Scenario című könyvre, amely a múlt hónapban került a boltok polcaira, és központi témája az atomháború. Villeneuve és a Legendary már tárgyal is a megfilmesítésről, a szerződés értelmében pedig író, rendező és producer is lehet a francia filmrendező. Régi produceri partnere, Tanya Lapointe is részt venne a munkában.

Eközben megerősítést kapott az is, hogy Villeneuve és a Legendary Frank Herbert klasszikus regénysorozatának, A dűne messiása regényváltozatán dolgozik. A Dűne: Második rész február végén jött ki a mozikban, és az idei év egyik legnagyobb kasszasikere, csak az Egyesült Államokban több mint 250 millió dollárt termelt eddig, a globális összbevétel pedig már meghaladta a 600M dollárt.

Jacobsen 2015-ben Pulitzer-díj-döntős volt a The Pentagon’s Brain: An Uncensored History of DARPA, America’s Top-Secret Military Research Agency című könyvével. A Nuclear War: A Scenario fejlesztése a Universal Oppenheimer című filmjének sikerét követi: az atombomba megalkotása került középpontba Christopher Nolan hét Oscar-díjat bezsebelt filmjében, és globális jegypénztáraknál meghaladta a 950 millió dolláros bevételt.

Villeneuve nemrég a The Hollywood Reporter című lapnak elmondta, hogy több lehetőség közül is választhat, köztük a régóta készülő Kleopátra-film. A rendező kijelentette, hogy nem sieti el A dűne messiása, Herbert 1969-es Dűne-folytatás feldolgozását, és a projekt időzítése azon múlik majd, mikorra áll össze a forgatókönyv.

Dűne
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Dűne: Második Rész
BREAKINGFilmek

Hivatalosan is készül a Dűne 3. része

Trilógiaként zárul Paul Atreides története, elkészül a Dűne 3., azaz A dűne...

Dűne: Második rész
Filmek

A Dűne: Második rész egyik sztárjának megszakadt a szíve, amiért kivágták a folytatásból

Denis Villeneuve nem szereti a bővített változatokat, ezért nem valószínű, hogy látjuk...