Főoldal Filmek Hiába a rohadt jelző a kritikák után, az Örökkévalók uralták a jegyeladásokat hétvégén
Filmek

Hiába a rohadt jelző a kritikák után, az Örökkévalók uralták a jegyeladásokat hétvégén

Az Örökkévalók uralták a mozikat hétvégén.

629
Örökkévalók
Forrás: Marvel Studios

A sok elemző jóslata ellenére a vártnál sokkal jobban kezdett Chloé Zhao szuperhősfilmje a hétvégén. Az Örökkévalók a héten debütáltak kizárólag a mozikban, és mondanunk sem kell, hogy mindenki az Örökkévalók és Deviánsok testvérharcára volt kíváncsi a világ minden pontján. A Marvel Studios még egy új tévészpotot is kiadott este az őrületes nagy nyitóhétvége alkalmából.

Lehet, hogy az Örökkévalók című filmmel a Disney nem döntött kasszarekordokat Észak-Amerikában az első hétvégén a mozikban, a stúdiónak így sincs oka a sírásra. Az első kritikák és a cenzúrával büntetett arab térségben sokan szerényebb kezdést jósoltak a hétvége előtt, de a film sokkal erősebben nyitott az első hétvégén, mint azt előzetesen néhány elemző várta.

A Variety jelentése szerint az Örökkévalók nyitóhétvége számai kissé elmaradtak a várakozástól. A bemutató előtt az elemzők 75-80 millió dolláros premierrel számoltak, és a nyitóhétvégéjén kevesebbet is hozott, mint az MCU más, a pandémia után bemutatott filmjei, mint például a Fekete Özvegy 80,3M dollárral és a Shang-Chi és a Tíz Gyűrű legendája 75,3 millió dollárral. Chloé Zhao filmje még a Venom 2. – Vérontó című filmtől is elmarad: 90M dollárral kezdett az amerikai pénztáraknál.

Globális jegyeladásokban az Örökkévalók további 90,7 millió dollárt hozott a konyhára, így a film globális összbevétele 167,1 millió dollárra nőtt, ezzel pedig megdöntött egy rekordot, amit még nyáron a Halálos iramban 9. felállított nyár közepében, és az akkor 163 millió dollárt termelt. A megsüvegelendő ez, mert mindezt úgy sikerült hoznia a szuperhősöknek, hogy a kínai és az arab térség mozijaiban nem fogják bemutatni az Örökkévalókat cenzúra miatt.

A Marvel Studios egy új tévéreklámmal ünnepli a hétvége sikerét. A videóban számos eddig nem látott felvételt tartalmaz, sőt még spoilert is kaptunk, többek között az utolsó pillanatokból. Jól kezdett, tényleg uralta a mozikat hétvégén a Marvel új szuperhőscsaládja, de vajon ezt a formát sikerült átültetni a következő hétvégére is? Többször láttuk már, hogy az erős kezdés után mennyit lehet visszaesni.

A Dűne ezen a hétvégén 7,6 millió dollárral a második helyen végzett, így az amerikai összbevétel már 83,9 millió dollárra emelkedett. A siker után a Warner Bros. hosszú találgatások után néhány nappal korábban hivatalossá tette, hogy jön Denis Villeneuve folytatása, és a rendező a harmadik film ötletét sem vetette el. Nagyon szeretné, ha mindkét regényt feldolgoznák a filmvásznon.

A 007 Nincs idő meghalni 6,2 millió dollárral a 3. helyre ért fel – egyébként a film november 9-étől digitális formában is megtekinthető lesz -, a Venom 2. – Vérontó 4,5 millió dollárral a negyedik helyen végzett és a Hibás Ron animációs rajzfilm pedig 3,6 millió dollárral az ötödik helyet szerezte meg.

Örökkévalók
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...