Főoldal Filmek Henry Cavill nem érti a szexjeleneteket, szerinte túl sok van belőlük a filmekben
Filmek

Henry Cavill nem érti a szexjeleneteket, szerinte túl sok van belőlük a filmekben

Henry Cavill érvelt, hogy miért rossz, ha telepakolják a filmeket szexjelenetekkel.

261
Argylle: A szuperkém
Forrás: Universal Pictures

Egy korábbi cikkünkben már foglalkoztunk a témával, amikor a Barátnőt felveszünk bemutatója után megkérdezték a Z generációt, hogy mit gondolnak a szexjelenetekről. Akkor az jött ki, hogy a fiatalok kevesebb szexet akarnak látni a mai produkciókban, és ezt a véleményt osztja az egyik közkedvelt brit színész is.

Henry Cavill a filmes és televíziós szexjelenetekkel kapcsolatos ellenérzéseit fejtette ki az egyik közkedvelt podcast-műsorban, illetve megkérdőjelezte azok szükségességét. A színész azzal érvelt, hogy szerint néha jobb lenne, ha a nézők az “emberi képzelőerejüket” használnák, és nem a rendezőre bíznák a dolgot.

Josh Horowitz látta vendégül az Argylle: A szuperkém rendezőjét, de Matthew Vaughn mellett a film főszereplőjét alakító Henry Cavill is ott volt. Cavill bevallotta, hogy “nem rajong” az intim jelenetek forgatásáért, és “nem érti”, miért szerepelnek olyan gyakran, ugyanakkor elismeri, hogy vannak olyan körülmények, amikor ezek a jelenetek hozzáadott értékkel bírnak a történetmesélés szempontjából.

Nem értem őket, nem vagyok a rajongójuk. Vannak olyan körülmények, amikor egy szexjelenet valóban a film előnyére válnak, és nem csak a közönségnek, de szerintem manapság néha túlzásba viszik őket.

Amikor olyan érzésed támad, hogy ‘Tényleg szükség van erre, vagy csak az embereket akarjuk kevesebb ruhában látni?’ Ez az a pillanat, amikor egyre kényelmetlenebbül érzed magad, és arra gondolsz, hogy ‘Ez itt már nem egy előadás’.

Henry Cavill

Cavill kiemelte, hogy vannak olyan alkalmak, amikor tényleg sokat jelentenek a szexjelenetek, de olykor túlságosan erősen támaszkodnak az intim jelenetekre. Szerinte a filmesek kis kibúvóként használják ezeket, és végül úgy is az emberi képzelet fog felülkerekedni a látott képsorokon, ezért jobban át kellene gondolni ezeket.

Cavill a múltban többször is ledobta a ruháját, hogy megmutassa testét, különösen a Netflix gyártású Vaják című sorozatában. Elsősorban nem a kidolgozott felsőtestével szerette volna elbűvölni a nézőket, hanem a történet szempontjából ott jelentőséggel bírtak a meztelen jelenetek. De rég volt már, igaz sem volt, Cavill és a Vaják útja elvált, legújabb filmjében pedig még közelében sem járt, hogy megszabaduljon a ruháitól.

Cavill következő projektjei között van a Hegylakó feldolgozása, amelyre a színész már megkezdte a felkészülést a konditeremben, illetve érkezik majd a Warhammer 40K filmes univerzuma is. Több mint egy éve bejelentették már, konkrétumokat még nem tudunk a táblajáték feldolgozásáról, de keményen dolgoznak a filmen.

Argylle: A szuperkém
Forrás: Universal Pictures
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Superman
Filmek

Az Acélember csatlakozik a Marvel Moziverzumhoz?

Melyik szerepben tudnátok elképzelni Henry Cavillt a Marvelnél?

The Ministry of Ungentlemanly Warfare
Előzetesek

Bemutatták Guy Ritchie és Henry Cavill új filmje, a The Ministry of Ungentlemanly Warfare első előzetesét

Nézd meg Guy Ritchie legújabb agymenését Henry Cavill főszereplésével a The Ministry...

Argylle: A szuperkém
Filmek

NYEREMÉNYJÁTÉK: Páros belépőket nyerhettek az Argylle: A szuperkém premier előtti vetítésére

Elsők között nézhetitek meg az Argylle: A szuperkém című filmet a mozikban.