x
Filmek

Henry Cavill állítólag kiöregszik a Superman szerepből, és David Zaslav igazgató is frusztrált a DC filmekkel kapcsolatban

Nevetséges kijelentésnek tűnhet, hiszen Henry Cavill még csak 39 éves.

Henry Cavill állítólag kiöregszik a Superman szerepből, és David Zaslav igazgató is frusztrált a DC filmekkel kapcsolatban
  • Publishedjúnius 8, 2022

Egy új jelentés a Warner Bros. DC Films részlegének jelenlegi helyzetéről azt sugallja, hogy a stúdió vezetői között kezd erősödni a gondolat, hogy Henry Cavill lassan túl öreg lesz Superman szerepére, ami tovább erősíti a tényt, hogy nem tér vissza az angol színész ebben az ikonikus szerepben. Öregnek nem lehet nevezni a most 39 éves sztárt, de mégis.

Az elmúlt napokban több olyan hír is született, hogy a Warner Bros. stúdiónál nyugtalanság lett úrrá, miután végbement az egyesülés a Discovery csoporttal. A Variety új cikke megerősíteni látszik azt a tényt, hogy a stúdió egyes vezetői között összetűzés alakult ki, hogy mi lenne a legjobb mód a DC Films részlegével a jövőben.

Úgy tűnik, a Warner Bros. Discovery vezérigazgatója, David Zaslav “frusztrált, hogy [a DC] filmes produkciója következetlen volt, és hogy nem volt elég hosszú távú tervezés a népszerű filmek folytatásainak és azok folytatásainak a kidolgozásában”.

Zaslav állítólag még mindig egy “Kevin Feige-típusú” figurát keres a DCEU élére, és állítólag megkereste a Fox és a Paramount veterán vezetőjét, Emma Wattsot, hogy vállalja el a munkát még azelőtt, hogy a tárgyalások zátonyra futottak. Beszélt a Disney filmrészleg és a Warner Bros. vezetőjével, Alan Hornnal is arról, hogy tanácsadó legyen, de feltehetően itt sem tudtak megegyezni, nem született döntés.

A Variety cikke hosszasan taglalja, hogy bármelyik újonnan kinevezett DC Films vezető “kihívásokkal fog szembenézni, beleértve Superman sorsát”, ugyanakkor megjegyzik, hogy Az acélember és Az Igazság Ligája sztárja, Henry Cavill “kiöregszik a szerepből”. Nehéz megítélni, hogy pusztán a szerző személyes véleményéről van szó, vagy a Warner Bros. jelenlegi vezetősége tényleg komolyan elgondolkodott azon, hogy leváltsák a színészt egy fiatalabbra, akivel hosszú távon is számolhatnak. Bár nevetséges kijelentésnek tűnhet, mivel Cavill mindössze még csak 39 éves, karrierje csúcsán jár.

Nehéz és sötét idők várnak a stúdióra, nem lesz egyszerű kilábalni a mostani helyzetből. A stúdió tanácstalan Superman sorsával, hiszen Ta-Nehisi Coates forgatókönyvével bejelentett film még mindig nem kapott zöld utat, szóval bizonytalanok, mihez is kezdjenek a DC Comics egyik legnépszerűbb karakterével.

Reméljük, hogy Zaslav mielőbb megtalálja az alkalmas embert a vezető pozícióra, aki irányítani tudja ezt a hajót, és végre ki tudja aknázni a nagyszerű karakterekben rejlő óriási potenciát – ahogy a Marvel Studios már több mint 10 éve teszi.

Az Igazság Ligája
Written By
Kévés Bence Mihály

Rajongásom a filmek után igazán a 2000-es évek elején kezdődött, ami 2016-tól tartalomgyártásban és kritikaírásban nyilvánul meg a Wide Screen oldalon.