x
Close


Közelgő események

Filmek

A Warner Bros. jelentős változásokat eszközöl a DC filmek részlegénél, és a Joker rendezőjét felkérték, hogy felügyelje a DCEU-t a továbbiakban

Todd Phillips lenne a DC Moziverzum saját Kevin Feige-je.

A Warner Bros. jelentős változásokat eszközöl a DC filmek részlegénél, és a Joker rendezőjét felkérték, hogy felügyelje a DCEU-t a továbbiakban
  • Publishedjúnius 2, 2022

A Warner Bros. Discovery nagy változásokat tervez a DC Comics filmes univerzumával kapcsolatban, és állítólag a Joker című film rendezőjét nagy szerepet szánnának ebben. A hírek szerint Todd Phillipset szemelték ki arra a feladatra, hogy felügyelje a projekteket és kreatív tanácsokkal látná el a stúdiót a jövőben.

A Warner Bros. felvásárlásával a Discovery a színfalak mögött néhány nagy változást hajt végre, többek között azt, hogy ki miért felel a nagy vállalaton belül. Toby Emmerich, aki 2017 óta felügyelte a Warners Bros. és a New Line stúdiókat, távozik. Most a Warner Bros. Discovery főnöke, David Zaslav jelentős fejlesztéseket szeretne végrehajtani a stúdió vezetésében. A The Hollywood Reporter szerint három vertikum létrehozását tervezi, mindegyiket saját vezetéssel. Ezek közé tartozik a Warner Bros. és a New Line, a DC Entertainment és az animációs filmek.

Zaslav lesz a vezető, de jelenleg olyan valakit keres maga mellé, aki a későbbiekben majd a DC Moziverzum jelenlegi elnökének, Walter Hamadának fog közvetlen jelenteni. A portál azt is tudni véli, hogy a vezető még a Joker című film rendezőjét, Todd Phillipset is megkereste, “hogy több szerepet vállaljon a DC univerzumban, esetleg tanácsadóként tevékenykedjen”. Ő azonban nem vezetői pozíciót töltene be, inkább kreatív tanácsokkal látná el a stúdió a készülő alkotásokkal kapcsolatban. Ugyanakkor megjegyzik, hogy a filmrendező nem szakértője a DC-univerzumának.

Nagy sikert aratott a Joker, a kis költségvetésből forgatott film kasszát robbantott, a kritikusok és a rajongók is áradoztak Joaquin Phoenix főszereplésével forgatott adaptációról. Még az év egyik legrangosabb aranyoroszlán szobrát is behúzta Velencében, ennek ellenére sokan megkérdőjelezik, hogy egy film sikere után Phillips a megfelelő ember-e a posztra, akinek korlátozott a képregényismerete. A Warner Bros. mintha semmit sem tanult volna a múltból, és újfent azokba a hibákba esik, amivel egyszer már megütötte a bokáját.

Written By
Kévés Bence Mihály

Rajongásom a filmek után igazán a 2000-es évek elején kezdődött, ami 2016-tól tartalomgyártásban és kritikaírásban nyilvánul meg a Wide Screen oldalon.