Főoldal Játékok Hatalmas leárazást kapott a Marvel’s Avengers, mielőtt végleg eltűnik az áruházakból
Játékok

Hatalmas leárazást kapott a Marvel’s Avengers, mielőtt végleg eltűnik az áruházakból

A Crystal Dynamics Marvel-játéka szeptember végéig fillérekért megvásárolható, aztán örökre eltűnik.

460
Marvel's Avengers

Szeptember 16-án közölte a Crystal Dynamics, hogy a Marvel’s Avengers támogatása szeptember 30-án lejár és utána semmilyen tartalmi frissítés nem és nem lesz megvásárolható a digitális áruhazákból sem. A játékot 90%-kal leárazták, így most alig 4 euróért megvásárolható a teljes, Definitive kiadás, amely tartalmaz minden megjelent kiegészítőt. A szerverek viszont nem szűnnek meg, így azok, akik szeptember végéig megvásárolják a szoftvert, utána is játszhatnak vele.

A Marvel’s Avengers még 2020 szeptemberében jelent meg, amelyet a Tomb Raider-játékokról ismert Crystal Dynamics fejlesztett és a Square Enix adott ki PC-re, PS4-re és Xbox One-ra. A Bosszúállók alapján készült videójáték egyáltalán nem teljesített jól, a játékosok és a kritikusok sem kedvelték. A szoftver hiába vonultatta fel a filmekből ismert hősöket, a játékmenet nem volt eléggé változatos, a Square Enix pedig egy nagyon előnytelen fejlődési és mikrotranzakciós rendszert tett a szoftver mögé. A játék hosszú támogatása apróbb DLC-k formájában volt, ahol mindig 1-1 újabb karaktert hoztak be és kicsit folytatták a történetet. Az alap hat karakter, mint Vasember, Thor, Amerika kapitány, Hulk, Fekete Özvegy és Ms. Marvel mellé később érkezett a játékba Kate Bishop, Sólyomszem, Fekete Párduc, Hatalmas Thor (Jane Foster), a Tél katonája, illetve a PlayStation tulajdonosoknak Pókember is.

A Crystal Dynamics feltehetően még számos hőst behozott volna a Marvel világából, ám a játékosok egyre inkább elfogytak, így végül nem volt értelme folytatni a szoftver támogatását. Időközben a Square Enix is eladta a nyugati stúdióit az Embracer csoportnak, így a Crystal Dynamics is tulajdonost váltott. A csapat most egy új Tomb Raideren dolgozik az Amazon Games megrendelésére. A játék sorsa ezzel gyakorlatilag megpecsételődött. Az utolsó frissítés még márciusban érkezett, amely minden korábban csak pénzért megvásárolható külcsínt elérhetővé tett, teljesen eltüntették a Shipments és Hero Challenge Cards-rendszert. Ráadásul a játékosok kreditegyenlegét automatikusan a játékbeli erőforrásokká alakították át. Itt már érezhető volt, hogy nem sokáig fogják támogatni a játékot.

Ha még szeretnétek a játékkönyvtáratokba tudni a Marvel’s Avengerst, akkor szeptember 30-ig megtehetitek. Utána örökre eltűnik a Steam, a PlayStation és az Xbox áruházakból.

Marvel's Avengers
Szerző
Faragó Dániel

Gamer, videójátékos újságíró és Star Wars rajongó. Akkor került kapcsolatba a játékokkal, amikor először a kezébe adták a Rogue Squadront és a Tomb Raidert. 2019-ben kezdett el videójátékokról írni a Ziro.hu oldalán, majd ezt kibővítve folytatta a Rebo.hu felelős szerkesztőjeként.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Tomb Raider
Játékok

Nyitott világú lehet az új Tomb Raider játék

A pletykák szerint merőben más játékmenetet és sokkal nagyobb pályát kap az...

Tomb Raider I-III Remastered
Játéktesztek

Tomb Raider I-III Remastered teszt

Új külsőt kapott a klasszikus Tomb Raider-trilógia.