Főoldal Játékok Három az egyben: Ilyen lett a Batman The Telltale Series utolsó három része
Játékok

Három az egyben: Ilyen lett a Batman The Telltale Series utolsó három része

Korábban elhoztuk már nektek az első két Telltale-s Batman tesztjét, de a következő három részre csak a karácsonyi szünetben maradt idő két bejgli és sok sütemény közepette.

442

Korábban elhoztuk már nektek az első két Telltale-s Batman tesztjét, de a következő három részre csak a karácsonyi szünetben maradt idő két bejgli és sok sütemény közepette.

December 13.-án jött ki a játék utolsó része, szóval nagyon nem vagyunk lemaradva. Mostanában lett elérhető a teljes játék, szóval aki még vacillál, hogy egyben megvegye annak talán segítünk most egy kicsit.

Ha érdekel a sorozat előző két része akkor azokat itt találod: 1 és 2.

Nagyon röviden, ott hagytuk abba, hogy a második részben már egészen jól kibontják a történetet és a karaktereket, és ezúttal Bruce Wayne talán nagyobb bajban van mint Batman. Úgy néz ki, hogy a harmadik részben tovább fokozzák az izgalmakat, és igazából ez a rész a sorozat csúcspontja. Sőt valójában a harmadik részbe többet belezsúfoltak mint az összes többi részbe. Sok itt a fordulat, és sok minden ebben a részben derül ki: a szereplők fő motivációja, és fény derül arra is, hogy mi is történik a háttérben. Valahol érthető, hogy a középső részre hág a tetőpontra a játék, és az utolsó két részt pedig arra használják, hogy elvarrják a szálakat, de valahogy annyira erős lett a harmadik rész, hogy némi űrt hagy maga után.

A negyedik részben azért kapunk egy egészen jópofa bemutatkozást, a sorozat leghíresebb rosszfiújától: Jokert-töl (ez nem számít spoilernek, mert a trailerben is ellövik, hogy szerepelni fog benne), sőt Bruce Wayne-nek sikerül bejutnia a Arkaim Asylum-ba is. Ahogy már írtam a negyedik és az ötödik részt arra használják, hogy szép lassan helyretegyék Bruce/Batman ellenfeleit, mivel a történet több szálon fut ez tulajdonképpen 3 “ellenfelet” jelent. A levezetés, vagyis az utolsó rész nekem némiképpen csalódás, hiszen jelentős fordulatokra itt már nem kell számítanunk, és akad egy-két korábban fontosnak tűnő történetszál ami végül egy kicsit egyszerűbben lett elvarrva. Sokan kritizálták a történetet, hogy akadnak benne különböző logikátlan dolgok és elnagyolások. Valóban vannak felületes részek, de nekem például átjött az, amit a Telltale-s arcok el akartak ebben a játékban mesélni.

Batman The Telltale Series 3

Az utolsó három rész egyébként a játékmenet szempontjából nem tartogat újdonságokat, de ez nyilván nem meglepő. Sok kritikát olvastam egyébként online, és arra jöttem rá, hogy ezt a játékot valójában egyben kell nézni, csak azért mert öt epizódra osztják, ez valójában egy játék. Való igaz, hogy az egyes epizódok között van némi ingadozás a történet dinamikája szempontjából, de a játék többi részét tekintve nincsenek eltérések az egyes részek között. Egyébként a játékról meglehetősen vegyesek a vélemények, vagyis többnyire inkább kicsit negatívak mint pozitívak. Őszintén én ezt nem teljesen értem, mivel való igaz, hogy a Telltale játékoknak vannak korlátai, főleg, hogy tulajdonképpen nagyon ritkán irányíthatjuk szabadon a karaktereinket. A beszélgetéseknél, mindig csak 4 lehetőségünk van reagálni, amit sokan kevésnek érezhetnek. Ezek az összetevők azonban nem csak a Batman-re igazak, hanem minden más Telltale játékra, bár a készítők igyekeznek minden játékba belecsempészni egy kis különlegességet, de ez nem változtatja meg alapjaiban a játékmenetet. Ez egy tényleg cross-platform játék (PC-re, XBOX-ra, PS4-re, iOS-re, Androidra), és egyébként árban nem egy “teljes-értékű” értsd: teljes áras játék, konzolon legalábbis semmiképpen sem.

Szerintem ezt a játékot a helyén kell kezelni, való igaz, hogy sokszor korlátozott, és néhány esetben szívesen átvennénk a teljes irányítást a karakterünk felett. Ha engem kérdeztek, akkor én azt mondom, hogy igenis figyelemre méltó amit a Telltale-s srácok összehoztak Batman-nek. Végre nem csak Batman kerül bajba, hanem Bruce Wayne is, végre kiderül, hogy Batman legalább annyira Bruce Wayne, mint fordítva. Hozzányúltak a filmekben egyébként szent Wayne család eddig makulátlan múltjához. Sikerült egy kb. 6-8 órás játékidőbe belezsúfolni a Batman számos karakterét (Két Arc, Joker, Pingvin, Macskanő, Falcony, Gordon felügyelő, Vikcy Vale) és értelmet adni mindannyiuknak. Tényleg vannak technikai problémák a játékkal, tényleg gáz, hogy még egy PS4-en is szaggat (ezek után kíváncsi vagyok, hogy mobilon milyen), és elnézegetve a story-t, szerintem a döntéseiknek nincs eget rengető következménye. A fő történetszál valószínűleg nagyon azonos lesz, bármilyen döntést is hozunk, de ígérem ha lesz megint egy kis szünet újrajátszom és megírom. Addig is, én nyugodt szívvel tudom javasolni ezt a játékot, esetleg hívj át egy-két havert és játszatok közösen, akkor még vitatkozni is lehet, hogy ki mit csinált volna másképpen.

Nálam mindent összevetve továbbra is 10/8 marad a Batman: The Telltale Series.

Közelgő események

Még több a témában...

Stellar Blade
PlayStation

Várakozáson felül teljesített a Stellar Blade, tervben van a PC-s változat

A Shift Up új PS5 exkluzív játéka hangos siker lett, folytatások is...

Dune: Awakening
Játékok

Arrakis életre kel a Dune: Awakening című online túlélős játékban

Új előzetesen csodálhatjuk meg a Dűne világában játszódó új túlélős MMO-t.