Főoldal Előzetesek Magyarul is félelmetes lett az Alien: Covenant első trailere
Előzetesek

Magyarul is félelmetes lett az Alien: Covenant első trailere

Még csak a napokban jelent meg az Alien: Covenant előzetese, de máris itt a szinkronos változata.

938

Még csak a napokban jelent meg az Alien: Covenant előzetese, de máris itt a szinkronos változata.

Felemásra sikerült nemzetközi előzetes után most itt a magyar Alien: Covenant előzetes. Egyet bátran kijelenthetünk, hogy Ridley Scott a franchise gyökereihez nyúlt vissza, s talán sokan ebben azt látták, hogy remake-kelni fogja A bolygó neve: a Halál klasszikust, de ez nem igaz. Annyian sírtak a 2012-ben bemutatott Prometheus után, hogy nem méltó előzménye az Alien franchise-nak, nem volt benne elég horror, nem folyt a vér, de erre nem is lehetett volna lehetőség, hiszen a film kategóriája nem horror, hanem sci-fi volt. A folytatásban viszont tényleg rettegésben lesz részünk, és még Xenomorph-okból sem szenvedünk hiányt.

A nem hivatalos szinopszis szerint a film története a következő lesz:

Ezek az Idegenek a helyi ökoszisztéma eredményei, a gyorsító és fekete anyagból születtek. Idővel a gubók növekedni kezdenek a fákon, a talajon, és mikor megzavarják őket kilökik spórájukat a levegőbe. Ezek a spórák rettentő veszélyesek, mert orron és fülön át bejutva fertőznek, így kerülnek majd a Covenant legénység szervezetébe, és megfertőzi őket. A spórák hasban növekedésnek indulnak, így fejlődik ki a Neomorph a gazdatestben – valami hasonló lesz, mint amit William Gibson vázlataiban láthattunk az Alien 3-nál. Az egyik lény a fertőzött gazdatest hátán fog kitörni, míg a többi Neomorph az emberek torkán át kitörve kezdi meg vérengzését. A születésük előtt két kis tüske fog megjelenni az idegenek hátán, amiket arra használ majd, hogy áttörje az embriózsákot, mint ahogy a Deacon-t láttuk a Prometheus-ban. A Neomorph hasonlítani fog néhány korábbi idegen rajzhoz, amit még a Prometheus koncepciója előtt készítettek: fehéres színezet, hegyes fej és két tüske a hátán – erről képet a cikk tetején láthattok. Születésük után a Neomorph-ok négykézláb közlekednek majd, hasonlóan Bambi-burster-hez, ahhoz a lényhez, amit az Alien 3-ban láttunk. Amikor elég érettek és nagyok lesznek, hátsó lábaikat fogják mozgásra használni. Agyarszerű fogakkal és állati viselkedésekkel lehet legjobban jellemezni ezeket a teremtményeket. Ellentétben a korábbi Prometheus-os koncepciókkal, a Neomorph-oknak farkuk is lesz – akárcsak a többi Alien filmben. Ezen kívül a felnőtt, kifejlett egyedek kifejlesztettek egy áttetsző megjelenést is, amit már korábban is pletykáltak róluk.

A Covenant hajó legénységét alkotja Katherine Waterston, Danny McBride, Demián Bichir, Billy Crudup, (Noomi Rapace), Guy Pearce és a frissen bejelentett James Franco is.

Az Alien: Covenant bemutatója 2017. május 19-én lesz.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Aliens vs. Avengers
Másvilág

A Marvel összeereszti a Bosszúállókat a Xenomorphokkal a képregényekben

Már nagyon várták a rajongók, hogy a Bosszúállók és a Xenomorph összecsapjon.