Főoldal Játékok Első kézből: Batman – The Telltale Series: Episode 2
Játékok

Első kézből: Batman – The Telltale Series: Episode 2

Az első részt kicsit megkésve hoztuk, de most a megjelenés napján rátettük a kezünket a második részre. Éljen a Season Pass!

524

Az első részt kicsit megkésve hoztuk, de most a megjelenés napján rátettük a kezünket a második részre. Éljen a Season Pass!

Az első részt én úgy írtam meg, hogy nem nagyon olvastam más kritikát, bár őszintén szólva akár jót akár rosszat irtak volna róla, én letöltöttem volna. Szóval láttam helyenként teljesítményre való panaszt, én PS4-en játszottam, és egyébként alig érezhetően de néha szaggatott. Kíváncsi vagyok milyen lehet iOS vagy Android eszközön. Akinek van tapasztalata, ne fogja vissza magát, írja meg lentebb kommentben! Egyébként ez engem annyira nem zavart, de valahol azért tényleg gáz, mert közel sem a játéktörténelem legszebb grafikájú játékáról, vagy legnyitottabb játékteréről van szó. Mondjuk azt, hogy elnézhető hiba, PS4-en legalább is az, mivel annyira nem akadt.

Volt viszont egy érdekesebb kritika ami Bruce Wayne-t, és a szinkronhangot kifogásolta. Hétvégén elővettem egy kicsit a Batman Arkhaim Knight-ot, és hát igen, azt a színvonalat amit ott hoz Kevin Conroy az azért több körrel körözi amit itt kapunk. Egyébként szerintem a Telltale-es játékok karakterek arcmimikája néha inkább félelmetes, mint tökéletes. Ha mondjuk össze kéne hasonlítani az Uncharted 4-ben látottakkal akkor megint kapna egy két kört a Telltale. DE! Ne feledjük ez egy multiplatform játék (ha nem is tökéletesen, de fut mobil eszközökön is), és fele annyiba sem kerül, mint egy Xbox One / PS4 játék. Nem védeni akarom a Telltale-t pusztán hozzátenni a korábbi kritikához.

Csapjunk is bele a második részbe, ami végre már sokkal jobban önmaga tud lenni. Az első résznek muszáj volt egy kis akcióval kezdenie, hiszen mégiscsak egy Batman játékról van szó. Itt viszont már nincs szükség bemutatóra, lehet a történetre koncentrálni. Az események már az első rész végére érdekes irányt vettek, de második rész elején már kapunk egy elég ütős fordulatot. Igazából ebben a részben az alapvető konfliktus okát is megismerjük, talán egy picit még rejtegethette volna a story hátterét a Telltale, de valami azt súgja lesznek itt még meglepetések!

A második részben már sokkal keményebb döntéseket, és sokkal keményebb következményeket láthatunk.

Nem tudom, hogy máshogy választva mennyire változik a történet, ehhez még újra kell egyszer játszanom, de már maguk a helyzetek is nagyon izgalmasak voltak. Maga a játékmenet újdonságot nem hoz, minden játékelem amit az első részben megismertünk azokkal kell operálni itt is. Gyorsan lepörgött ez a második rész, ha hagyod magad akkor pedig könnyen be tud szippantani a Telltale-féle Batman! Sőt lehet mindjárt nekimegyek még egyszer és megnézem, hogy mi történik ha mást választok 🙂

1 Hozzászólás

Közelgő események

Még több a témában...