Főoldal Játékok Hamarosan jön az új Transformers-játék
Játékok

Hamarosan jön az új Transformers-játék

Gameplay előzetest is kapott a Transformers: EarthSpark – Expedition.

157
Transformers: EarthSpark

A Hasbro és az Outright Games még júniusban jelentette be, hogy a Tessera Studios fejlesztésében még az idén új Transformers-játék érkezik a franchise kedvelőinek, bár ezúttal is kifejezetten a gyerekeket célozzák. Az új játék a Transformers: EarthSpark – Expedition, melyet a tavaly debütált animációs széria, a Transformers: EarthSpark alapján gyártanak. Utoljára 2020-ban kaptak a rajongók ehhez hasonlót a Transformers: Battlegrounds képében, akkor az épp szintén zászlóshajóként funkcionáló Cyberverse sorozat kapcsán.

Bár végre nem egy újabb mobiljátékkal rukkolnak elő, ezúttal sem kell komoly játékmechanikákra vagy történetre számítani, ugyanis az előzetes és a gameplay videó alapján is egy egyszerű verekedős, nyomokban felfedezős akció-kalandjátékra számíthatunk, melyben a gyerekek Űrdongót (Bumblebee) irányíthatják.

Transformers: EarthSpark-Expedition

Az előzetesekben egyértelműen visszaköszönnek a sorozatból ismert helyszínek és úgy tűnik, hogy az ellenfelekkel is azokon a megadott helyeken és szituációkban futhatunk össze elsősorban ahol az animációs történetben is felbukkannak. A főgonosz pedig szintén Dr. Meridián, vagyis Mandroid lesz, aki egy régi technológia segítségével szeretné magát teljessé tenni, mellékesen elpusztítva a Föld városait. Hogy megakadályozzák Mandroid gonosz tervét, a játékosoknak fel kell kutatniuk a bolygón szétszóródott kibertroni technológia maradványait, miközben folyamatosan fejleszthetik Űrdongót a bázisukon, hogy aztán egyre hatékonyabban küzdjenek meg a tudós fogdmegjeivel. A játék során egyre több biom nyitható meg, illetve mellékküldetéseket is kapunk, amikkel a sorozat főszereplői, vagyis a terraiak bíznak meg minket. Természetesen a testreszabhatóság sem maradhatott ki, bár nem vitték túlzásba: egyelőre úgy tűnik Űrdongó jármű módja, annak is csupán az energon csíkjai lesznek variálhatóak. Mellette visszatér még Optimusz fővezér, Mogorva (Grimlock), Villámvihar (Nova Storm), Égretörő (Skywarp), illetve még sokan mások is, és természetesen mindegyik karaktert a sorozatból ismert színészek szólaltatják meg.  

A Transformers: EarthSpark – Expedition megjelenése jelenleg október 13-ára van kitűzve, ekkor érkezik PC-re, PlayStation 4-re, PlayStation 5-re, Xbox One-ra, Xbox Series X/S-re és Nintendo Switch-re. Magyar verzióról egyelőre nincsenek információk. A következő felnőtteket (is) célzó Transformers-játék pedig elvileg a Transformers: Reactivate lesz, mely ugyan tavaly kapott egy kedvcsinálót, de azóta igen nagy a csend körülötte.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Microsoft Activision Blizzard
BREAKINGJátékok

A brit versenyhivatal jóváhagyta a Microsoftnak az Activision Blizzard felvásárlását

A CMA döntésével az utolsó akadály is elhárult, hogy az Activision Blizzard...

Tom Clancy's The Division 2
BREAKINGJátékok

Készül a Tom Clancy’s The Division 3

A Ubisoft egy sajtóközleményben leplezte le, hogy készül a poszt apokaliptikus széria...

Shadow of the Tomb Raider
Játékok

Korábban tagadták, ám mégis leépítés zajlik a Tomb Raider fejlesztőjénél

A Crystal Dynamics-től már tíz alkalmazott távozott.

Baldur's Gate 3
Játékok

Baldur’s Gate 3 teszt

A Larian Studios megcsinálta az év játékát?