Főoldal Játékok Halo Infinte gameplay uralta az Xbox netxtgen játékshowját
Játékok

Halo Infinte gameplay uralta az Xbox netxtgen játékshowját

Nagy meglepetéseket nem láttunk.

887
Halo Infinite

Lezajlott a Microsoft nyári fő attrakciója is, már ami az Xbox Series X-re érkező first part játékokat illeti. Sok érdekességet láthattunk, de az igazi nagy durranás valahogy elmaradt.

Erős nyitással a Halo Infinte-et láthattuk először. A kedvcsináló render trailer mellé gameplayt is kaphattak végre a rajongók. Valóban jön a grappling hook, a megjelenés továbbra is csak 2020 ünnepi szezonjára tehető.

A második trailernél felcsillant a remény, hogy valami izgalmas új IP-t kapunk, de “csak” a State of Decay 3 lett beharangozva. Semmi konkrétat nem tudtunk meg róla, azt sem hogy mikor jön.

Forza Motorsport nélkül nincs Xbox show, szóval mindenki megnyugodhat. Látványos in-engine trailert kaptunk (tehát nem render, de nem is gameplay), nagyon helyesen Laguna Secát is előhúzták a kalapból. A játékot magát viszont nem láthattuk, továbbá itt sem tudjuk, hogy mikor kapjuk meg az egyébként minden sorszámot nélkülöző folytatást (rebootot?).

A Rare mindenképp az egyik legértékesebb belsős stúdiója a Microsoftnak. Az Everwildot már tavaly év végén megismerhettük, szívesen láttuk újra, de most sem kerültünk hozzá közelebb, hogy mire is számíthatunk a játékélményt tekintve.

A Life is Strange-t jegyző Dontnod is újabb trailert mutatott a már szintén bejelentett Tell Me Why-ból. Konkrétan a játékot itt sem láthattuk, de ez legalább hamarosan érkezik, augusztus 27-én lesz elérhető az ikerpár különös kalandjának első epizódja.

Minden tiszteletünk az Ori játékok fejlesztői felé, de kevés értelmetlenebb dolog van, mint az alig pár hónapos Will of the Wisps felújított változatára rácsodálkozni. 120 FPS gameplayt ígérnek, amit nem tudom hányan fognak tudni élvezni a közeljövőben, illetve mennyien látták az összehasonlításbeli különbséget, amikor a videó 60 FPS-max-szal érhető el YouTube-on, a stream pedig bevallottan 30 FPS-sel ment. A játék érdemeiből mindez semmit nem von le, de a marketingeseknek elgurulhatott a gyógyszere. Még idén jön.

Mindegy ki a fejlesztők gazdája, sikeres volt a The Outer Worlds, így ősszel érkezik egy DLC, a Peril on Gorgon. Szeptember 9-én számíthatunk rá.

A show nem csak a nextgen csodákról szólt, helyet kapott benne egy friss aktualitás is, a napokban debütáló Grounded. De ha már az Obsidian szóhoz jutott, akkor a következő (igazán) nagy dobásukat is beharangozták, ami nem más, mint a Avowed, egy ízig-vérig RPG.

A show egyik legizgalmasabb bejelentése volt az újonnan alakult Interior/Night különleges grafikájú interaktív drámája, az As Dusk Falls. Ez az a csapat, akik ex-Quantic Dream tagokból verbuválódott, szóval érdemes lesz a játékra odafigyelni. Series X és PC a megjelölt platformok.

A Psychonauts 2 sem új vendég volt, hiszen rég tudjuk, hogy a Double Fine-t felvásárolta a Microsoft. Őszintén drukkolunk, hogy a játék sikeres legyen, ha már az első milliók “kedvence”, de ugye megjelenéskor csak mindössze 100.000 példány fogyott belőle. Üdítő, hogy ennél az exkluzívnál Xbox One feliratot is láthattunk.

A Bungie nem tudja teljesen levetkőzni a Microsoftos gyökereket, ősszel érkezik a Destiny 2 Games Passba, egy újragondolt változatban.

A nagyon régóta húzódó S.T.A.L.K.E.R. 2 is tiszteletét tette, de csak egy kedvcsináló formájában. Series X és PC, de csak console launch exkluzív – egyelőre dátum nélkül.

2021, amikor a következő Warhammer 40.000 címet látjuk majd. A Darktide egy nyúlfarknyi előzetest kapott, Series X console launch exkluzivitás mellett a PC logó is ott virított.

A Tetris Effect az egyik legzseniálisabb cím az utóbbi időben, de aligha egy nextgen showban várná az ember a felbukkanását. A Connected alcímű alkotás egy multiplayerrel és némi single player bővítéssel felvértezett új változatot takar. 2020 végén érkezik, először Xbox konzolokra és PC-re.

A The Gunkról nem tudtunk meg sokat, csak hogy némileg cartoonos (vagy gyurmafilmes) hatású sci-fi akció-plaformnak tűnik. Series X-re és PC-re érkezik első körben.

A The Mediumot már ismerhetjük a két hónappal ezelőtti thrid-party showból. Ugyan arról volt szó, hogy most a first party újdonságokat láthatjuk majd, ennek ismét lement egy trailere. Az apropó alighanem az, hogy a Bloober Team játékával akartak egy kis erődemonstrációt tartani, máris sokan az új Ratchet & Clankkel emlegetik egy lapon. Lévén hogy ez a játék egyszerre rendereli majd a két világot amiben játszódik. Ez azonban bármennyire is izgalmasan hangzik, nem teljesen ugyanaz a dolog, amit a PS5 villámgyors SSD technológiája ígér. Ettől függetlenül kíváncsian várjuk. Series X console launch exkluzív és persze PC.

A Phantasy Star Online 2: New Genesis-szel a JRPG vonal is ki lett pipálva, a játék a sorozat 20. évfordulója alkalmából 2021-ben érkezik majd. Először Xbox konzolokra és PC-re.

Tovább erősítette a nosztalgia vonalat, hogy a Remedy is feltűnt a műsorban. Nem önálló játékkal jelentkeztek ezúttal, hanem a régóta tudott tény lett megerősítve, hogy besegítenek a CrossfireX fejlesztésébe. A mostani apropó amúgy a kampány mód volt, maga a játék még idén érkezik, elsőként Xbox konzolokra.

Régóta lebegett, hogy készül egy Fable játék és hogy a Playground Games készíti. Mostantól ez már tény. Egy igen rövid, ámde legalább vicces teasert kaptunk. Series X és PC a platformok. A megjelenés időpontja nem ismert.

Ezzel zárult a show, de érdemes még pár egyéb dologról szót ejteni. Az egy órás pre-showban kaptunk egy válogatást, hogy mire számíthatunk indie vonalon. Ismert és új címek váltják egymást majd hét percen át, íme:

Az pedig mindenképp nagy durranás, ha nem is fért bele a fő műsorba (miért nem?), hogy a NiGHTS készítőitől érkezik Balan Wonderworld, immár a Square Enix kötelékén belül (egyébként minden létező platformra).

Érdekességekben tehát nem volt hiány, de átütő igazán nagy újdonságot keveset láthattunk. Mindenképpen figyelemreméltó, hogy az exkluzív, belsős játékok (State of Decay 3, Forza Motorsport, Everwild, Avowed, Fable) többsége mellett mind Series X logó volt csak(!) látható. Pedig a Microsoft eddig azt kommunikálta, hogy még évekig minden címük One-ra is kijön. Azt jelentené, hogy ezek a játékok még ilyen sokára fognak megjelenni?

Sajnos távol maradt a Senua’s Saga: Hellblade II, csak megköszönték a fejlesztők a támogatást és megvillantották, hogy több játékon is dolgoznak. Szintén nem láttuk a Microsoft szupercsapatának, a The Initiative-nak a projektjét (ami mégsem a Perfect Dark újabb rebootja – hála istennek). Talán hamarosan ezt is láthatjuk, ugyanis Matt Booty, a Microsoft Studios fejese azt ígérte, hogy jelentkeznek még az idén, nem sütötték el még minden puskaporukat. A dolog sajnos divatos manapság, a Ubisoft is ezt hintette el legutóbb, sőt a Sony is. Az egyetlen különbség, hogy hármójuk közül a japánoknak sikerült igazán a játékosok figyelmét megragadni.

Szerző
Sinka Tamás

Általában egész nap játszom a munkahelyemen, ugyanis videojáték fejlesztésben dolgozom. Mellette hobbikritikusként okoskodom jó pár éve, immár szélesvásznon.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...