Gyorsabb lesz a generációváltás mint gondolnánk?

Japán források szerint több jelenlegi modell gyártásával is le fog állni a Sony.

A Sony először kijelentette, hogy ők bizony a generációkban hisznek és így az új játékok csak PS5-re jönnek. A pandémia miatt aztán változott a hozzáállás és már inkább egészen lassan szerettek volna átállni a next-gen gépekre. Valami miatt most úgy néz ki, mégsem lesz olyan hosszú életű a PS4 kifutása és visszatérünk az első tervhez. Rengeteg hír szól mostanában arról, hogy már az idén érkező alkotások közül is egyre többet próbálnak csak az új generációra kiadni. Mi is állhat ez mögött?

A Cyberpunk 2077 fiaskója után egyértelművé vált, hogy a 2013-as hardverek nem tudják már olyan mértékben kiszolgálni a fejlesztőket, mint az elvárható lenne. Ezért próbálják valószínűleg gyorsítani a folyamatot mind ők, mind a gyártók. A gyenge hardver nélkül sokkal szebb játékokat tudnak majd prezentálni az új gépekre. Most a Sony háza tájáról láthatunk egy ilyen irányú lépést, ugyanis japán források szerint több PS4 modellnek is leállnak a gyártásával.

A tweet megnevezte a modelleket is, ami láthatóan egy egész népes listát takar. Nem lenne egyedüli ez a szivárgás, hiszen nemrég a PlayStation honlapján megjelent (és azóta törölt) információ szerint a PS4 Pro-ból nem tervezték már a készletet újratölteni. Elég érdekes helyzet állt elő, hiszen Amerikában (és itthon is) a PS4 Pro és a PS5 Digital Edition árai nagyon közel találhatóak egymáshoz, ami nem sok jó jelent az előbbi eladásaira nézve. 

A japán cég egyik esetben sem erősítette meg a dolgokat hivatalosan, szóval egyenlőre érdemes pletyka szinten kezelni. Azonban ha igaz, eléggé bizonyos jele lenne ez a generációváltás felgyorsításának. 

Total
4
Shares
Previous Article

El fog valaha készülni a Star Citizen?

Next Article

Új Xbox a láthatáron?

Related Posts

Ne maradj le a hírekről, kövess minket a Facebook-on is!