Star Wars: Skywalker kora

George Lucas szava sokakat sokkolni fog, amit megosztott Palpatine uralkodóról

Néhány hónapja másról sem lehet olvasni, mint Palpatine szerepéről, a legnagyobb Sith nagyúrról a Skywalker-sagában.

Néhány hónapja másról sem lehet olvasni, mint Palpatine szerepéről, a legnagyobb Sith nagyúrról a Skywalker-sagában.

A nagy titkolózás és hosszú felvezető után mit sem tudtunk meg Palpatine visszatérésről a Skywalker korában, bár J.J. Abrams a kezdetektől fogva nagy hangsúlyt szeretett volna erre fektetni, ám a Disney keresztülhúzta számítását (kivágta a szerintük lényegtelen jeleneteket), inkább regényváltozatokból és a film képes útmutatójából kaptunk válaszokat a kérdésekre.

A IX. rész regényváltozata néhány hete már megerősítette, hogy a filmben látott Palpatine valójában egy klón volt, elméjét halála előtt transzportálta egy klónhüvelybe, így maradhatott életben a Star Wars VI. rész – A Jedi visszatér végén. És akkor ez még nem minden, kapaszkodjatok meg, mert ez a tény sokakat sokkolni fog, merthogy a Star Wars franchise most hivatalosan is megerősítette, hogy Palpatine igazából már azelőtt egy klón volt, hogy Darth Vader a reaktorba vetette a klasszikus trilógia utolsó epizódjában.

A nemrég megjelent a The Art of Star Wars: The Rise of Skywalker könyv hívta fel a figyelmünket arra, amit később nem más, mint J.J. Abrams rendező is kommentált, hogy Palpatine már korábban eltervezte a dolgokat, és tudatát ezelőtt egy klóntestbe portálta, hogy megrendezte volna halálát. A rendező mindezt akkor tanulta meg, miközben George Lucas-szal beszélgettek a Skywalker kora szkript írása idején.

George Lucas-szal folytatott beszélgetésem során megemlítette, hogy az Uralkodó egy klón volt A Jedi visszatérben. És úgy gondoltam, hogy ez egy gyönyörű lehetőség arra, hogy mindhárom trilógiát összekapcsoljuk, és egy teljes kört írjunk le. Valamennyi trilógiában egy új Palpatine klón ellen léptek fel.J.J. Abrams

Nem egyértelmű, hogy Lucas ezt miért nem tette egyértelművé az eredeti- , vagy az előzménytrilógiában. Mindez remekül mutatja, hogy mennyi minden változott az elmúlt negyven év alatt, mindig finomítottak a dolgokon. Gondoljunk csak Han Solo és Greedo pisztolypárbajára, ami mai napig az egyik legvitatottabb téma a rajongók között: ki lőtt először? Bár többször is csiszoltak a jeleneten, még mindig sokan megkérdőjelezik. És most itt van egy újabb sötét folt a történetben, amit éveken keresztül George Lucas magában tartott.

Palpatine
Total
13
Shares
Previous Article
Pókember

A Pókember 3. forgatása is csúszhat a járvány miatt

Next Article

A Final Fantasy VII harcrendszerébe enged betekintést a legújabb fejlesztői napló

Related Posts

Ne maradj le a hírekről, kövess minket a Facebook-on is!