Főoldal Filmek George Lucas rászólt Liam Neesonra és Ewan McGregorra a forgatáson, ne adjanak ki fénykard hangokat
Filmek

George Lucas rászólt Liam Neesonra és Ewan McGregorra a forgatáson, ne adjanak ki fénykard hangokat

A Baljós árnyak forgatásán Liam Neeson és Ewan McGregor fénykard hangokat adtak ki.

630
Star Wars: Baljós árnyak

A Conan O’Brien a Needs A Friend című podcast legújabb műsorában Liam Neeson bevallotta, hogy a Star Wars: I. rész – Baljós árnyak első akciójelenetében fénykard hangokat adtak ki Ewan McGregorral a forgatáson. Ez nem tetszett a rendezőnek, s George Lucas rászólt a színészeire, hogy erre nincs szükség.

A Baljós árnyakban Neeson játszotta Qui-Gon Jinn jedimestert, McGregor pedig Obi-Wan Kenobit

Conan O’Briennel beszélgetve a színész visszaemlékezett, hogy milyen volt, amikor leforgatták az első akciójelenetüket.

Az első alkalommal, amikor valóban a fénykardot kellett használnunk egy kis harc során, akkor mindketten automatikusan [hangokat adtunk ki]. George leállított minket, és azt mondta, hogy ‘srácok, ezt később is hozzáadhatjuk’.

Liam Neeson

Neeson egy másik történetet is elmesélt, hogy a sminkese panaszba ejtette, a munkáját senki se fogja megdicsérni, mivel a nézők figyelmét teljesen elvonják majd a vizuális effektek. A VFX akkoriban még nagyon gyerekcipőben járt, igazi ritkaságnak számított, éppen ezért volt annyira izgalmas.

Egy kis repülő szörnyeteggel [Watto] kellett játszanom a jelenetben. Nem tudtam, hogyan képzeljem el a dolgot. Egy zöld teniszlabda volt, amiből végül ez a repülő szörnyeteg lett. Ott ültem a sminkes székben, és a hölgy azt mondja: ‘Én láttam a szörny makettet, és te lehetnél akár egy pipázó majom is, és senki nem fog rád figyelni’.

Liam Neeson

Az Elrabolva sztárjának kedves emlékei vannak a forgatásról, legutóbb pedig a Disney+ Obi-Wan Kenobi című sorozatában tért vissza Qui-Gon Jinn szerepében, ahol végre Obi-Wan találkozott mestere szellemével. Bár örömteli pillanat volt mind a rajongók, mind a szereplők részére a pillanat, Neeson egyhamar nem tervezi a visszatérést a Star Wars-univerzumba. “Nem. Star Wars, nem. Bármennyire is csodálom őket. Csak már olyan sok van belőlük. Szóval sajnos elvesztettem a fonalat”.

A Disney és a Lucasfilm három filmet jelentett be tavasszal, ezekből kettő jelenleg is fejlesztés alatt áll – bár most a sztrájkok miatt nem dolgozhatnak a forgatókönyvön. Az első filmben Daisy Ridley kaphat szerepet ismét, míg a 2027-re kitűzött film valószínűleg Dave Filoni projektje lesz, amivel véget ér A mandalóri.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...

Star Wars Jedi Survivor
Játékok

Az EA törölt egy Star Wars-játékot, a Vasember és Fekete Párduc projektek még készülnek

Leépítések és törölt projektek az Electronic Arts-nél, de készül a Star Wars...

Star Wars: Skywalker kora
Filmek

Ian McDiarmid egy elmélettel állt elő arról, hogy Palpatine császár szexelt-e

Belegondolni is vad, hogy Palpatine szexelt, de miért ne tette volna?