Luke Skywalker

George Lucas is megölte volna Luke Skywalkert a saját Star Wars VIII. részben

Luke Skywalker sorsa meg volt írva.

A Star Wars franchise egyik legvitatottabb része a Rian Johnson által írt és forgatott Star Wars: Az utolsó Jedik. Már a film cselekménye is hagy némi kivetnivalót maga után, de a legnagyobb támadást a karakterek bemutatása miatt kapta a film. A Star Wars: Az ébredő Erő az a régi, ismert karakterek mellett sok újat is felvonultatott, így érthető módon mindenki arra volt kíváncsi a folytatásból. Ennek ellenére rövidre zárták néhány kósza mondattal, a főszereplő sorsát pedig ezzel megpecsételték.

Luke Skywalker sorsán még maga Mark Hamill is kiakadt, mikor először kezébe vette a forgatókönyvet. A történetben Luke száműzetésbe vonult, egy szigeten bújt el a világ és az Első Rend elől, miközben hátat fordított a Jedi Rendnek. Nagy felháborodást váltott ki a rajongók körében, ahogy Luke-t ábrázolták, de a legnagyobb visszhangot a mester halála váltotta ki. A film végén feláldozta magát, s eggyé vált az Erővel. A történet után azon kezdtek tanakodni a rajongók, hogy George Lucas terveiben miként alakult volna a híres jedimester sorsa, még azelőtt, hogy eladta volna a szériát.

Pablo Hidalgo osztott meg ezzel kapcsolatban részletet a legújabb könyvében, aminek a címe Star Wars: Fascinating Facts. A könyv még inkább rávilágít azokra a tényekre, hogy Lucas mit tervezett a folytatástrilógiára. A Twitteren megosztott néhány részletnek köszönhetően kiderült, hogy Lucas terve is az volt, hogy Luke Skywalker meghal a VIII. részben. De azt is megtudtuk, hogy eredetileg Reyt egy tizennégy éves lányként képzelte el Lucas.

Bár Luke meghalt a VIII. részben, szelleme életben maradt, s Erő-szellem formájában visszatért a történet befejező részében. A Skywalker korában Luke kétszer is megjelent, egyszer amikor Rey újra felkeresi az Ahch-Tót, valamint a film végén, mikor a tatuini sivatagban meglátogatta mestere otthonát.

Luke Skywalker
Total
1
Shares
Previous Article

Megnézhetjük, milyen lesz a lopakodás és a harc a Marvel's Spider-Man: Miles Morales-ben

Next Article
Hollywood

Magyar színészek hollywoodi produkciókban

Related Posts

Ne maradj le a hírekről, kövess minket a Facebook-on is!