George Lucas először árult el részleteket a Star Wars folytatásairól

A Star Wars franchise megteremtője, George Lucas elárulta, hogy mit tervezett az Episode 7-8-9. részekben.

A Star Wars franchise megteremtője, George Lucas elárulta, hogy mit tervezett az Episode 7-8-9. részekben.

Sok rajongó elégedetlen volt Rian Johnson által írt és készített Star Wars: Az utolsó Jedik című nyolcadik részével, de akkor mit szóltunk volna, ha George Lucas annak fényében készíti el a folytatásokat, mint amilyen az előzménytrilógia volt? Mert ugye a rajongóknak az sem tetszett, ott is sok vád érte a rendezőt, hogy miért tért el oly nagy mértékben az 1977-ben útjára bocsájtott Egy új reményhez képest. Azonban Lucas inkább eladta a franchiset a Disneynek, ahol J.J. Abrams és Lawrence Kasdan elkészítette Az ébredő Erőt, amit megint sok vád ért, de az egy tisztelgés, egy felvezető epizód volt.

Az elmúlt évtizedben Lucas hallgatott a folytatásokról, de most a először osztott meg gondolatokat, ahogy ő képzelte volna sok évvel korábban a Star Wars 7-8-9. részeket.

A következő három Star Wars rész egy mikrobiotikus világba repített volna el minket. Abban a teremtett világban létezik egy különleges faj, amit mi teremtettünk, őket whillnek hívom. Ezek a whillek keresztelt lények azok, akik ténylegesen irányítják az univerzumot. Az Erőből táplálkoznak… és ha megtartottam volna a céget, akkor talán el is készült volna ez. Természetesen sok rajongó ezt is gyűlölte volna, akárcsak a Baljós árnyakat és a többi előzményrészeket, de legalább a teljes történetet elmesélték volna a kezdetektől a végig.

Nagyon érdekes barangolás lett volna, de talán jobb ez így nekünk, hogy nem Lucas vitte tovább a történetet, hiszen már a Star Wars: Baljós árnyak részben is sokan felkapták fejüket a midikloriánok szóra, ami alapvetően arra adott magyarázatot, hogy az Erő valójában sokkal több annál, mint egy megmagyarázhatatlan, tudományos elképzelés, és minden teremtményben mérhető ez.

Visszaemlékezve arra a napra azt mondtam magamban, hogy lényegében mi csak autók, járművek vagyunk a whillek számára, hogy utazni tudjanak. A csatornát pedig a midikloriánok alkotják, ők kommunikálnak a whillekkel. Általános értelemben, a whillek jelentik magát az Erőt. Visszatérve az Erőre és a jedikre, meg úgy mindenre, a fejemben már a kezdetektől fogva megvolt a teljes koncepció elejétől a végéig. De soha nem kellett befejezni a tervet, így nem volt lehetőségem elmesélni az embereknek ezt.

Ezek után szerintem egy rossz szót ne vessünk Rian Johnson és J.J. Abrams rendezőkre, akik helyt álltak, még ha nem is nyerték el mindenki tetszését, de nem is lehet, hiszen akkora rajongótáborral bír a Star Wars szerte a galaxisban, hogy lehetetlen megfelelni minden elvárásnak.

Total
0
Shares
Previous Article

A Warner Bros. megerősítette a Wonder Woman-folytatás címét

Next Article

[CineEurope] SPOILER-es leírás szivárgott ki a Bosszúállók 4. jelenetéről

Related Posts

Ne maradj le a hírekről, kövess minket a Facebook-on is!