Főoldal Játékok [GC 2020] 15 percen át mozog a Little Nightmares II
Játékok

[GC 2020] 15 percen át mozog a Little Nightmares II

Kifejezetten beszédesek voltak a fejlesztők.

708
LN 2 1920 1080 banner

A Gamescom második napján is tiszteletét tette a Bandai Namco legfrissebb projektje, méghozzá rivaldafénybe is került. Tetemes mennyiségű információ érkezett a játék kapcsán, amit egy 15 perces, a játékmenetet bemutató prezentációval koronázott meg a stúdió.

Felhívjuk a figyelmeteket arra, amit a kiadó is hangsúlyozott, hogy a gameplay felvétel spoileres. Tekintve, hogy az első rész is egy nagyjából háromórás kaland, nem biztos, hogy mindenki szeretne negyed órányi anyagot előre látni belőle.

A videóban a játék egy korai jelenetét láthatjuk, ahol a prezentáló Monot, a folytatás főhősét irányítja. Célunk az lesz, hogy megtaláljuk az előzmény főhősét, Sixet, és kettejüket sikeresen navigáljuk át Pale City városán. Utunkat leginkább a szimplán csak A vadász néven emlegetett rémség fogja nehezíteni, nem beszélve a számtalan ijesztő lényről, akikből az előző játékban sem volt hiány. Remekül fest egyébként a játék, és legalább annyira hátborzongatónak tűnik a környezete, mint a 2017-es elődjéé.

A fenti anyagon kívül egy fejlesztői kommentár is érkezett, amiben az újdonságokról és a történetről mesél egy kicsit a csapat. Megtudtuk, hogy a Little Nightmares II világának bizarr eseményeit és agymosott szereplőit egyaránt a város szélén található jeladótoronynak tudhatjuk be. Six és Mono végcélja tehát a torony lekapcsolása, és ezáltal az üzemeltetők sötét titkainak leleplezése. A világ méreteiben jelentősen felül fogja múlni a korábban látottakat. Ez javarészt annak köszönhető, hogy nem leszünk bezárva egy épületbe, gyakran kell majd a szabadban ólálkodnunk és felfedeznünk a környezetünket. Újdonság még, hogy képesek leszünk harcolni, erre a körös-körül elszórt fegyverek adnak majd lehetőséget.

A fejlesztők kiemelték, hogy továbbra is egy alapvetően horror stílusú játékról beszélünk, az akcióelemek ellenére. Habár nem a klasszikus értelemben vett túlélőhorrort találhatjuk majd meg benne, atmoszféráját tekintve továbbra is megfelel a műfaj kritériumainak. Így nincs oka félelemre azoknak, akik az eddig látottak alapján hiányolták a vérfagyasztó, sötét szakaszokat, amik az eredeti címet igazán naggyá tették. Emellett szó esett arról, hogy a második epizód önmagában is élvezhető lesz, nem fog alapozni a Little Nightmares eseményeire. Habár ahhoz, hogy ismerjük Six eredetsztoriját, mindenképp ajánlott az első rész pótlása.

Ahogy a Gamescom nyitónapján kiderült, a Little Nightmares II PlayStation 4, Xbox One, PC és Nintendo Switch konzolokra érkezik, 2021. február 11-én. A megjelenést követő hónapokban meg fogja kapni PlayStation 5 és Xbox Series X változatait is a játék, azonban pontosabb dátumot egyelőre nem tudunk. Az viszont biztos, hogy ingyenesen frissíthetik majd jelen generációs változataikat az új konzolra váltók.

Szerző
Szarka Roland

2003 karácsonyán egy PlayStation 1-et találtam a fa alatt, és azóta se eresztenek a játékok, így a gamer rovat csapatát próbálom erősíteni.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...