Főoldal Filmek Francis Ford Coppola megosztó sci-fi eposzának, a Megalopolis forgalmazója a Lionsgate lett
Filmek

Francis Ford Coppola megosztó sci-fi eposzának, a Megalopolis forgalmazója a Lionsgate lett

A botrányok és a rossz kritikák ellenére elkelt a Megalopolis.

246
Megalopolis

Nagy volt a pánik, hogy Francis Ford Coppola “őrült” sci-fi eposza nem kell majd egyik nagy filmforgalmazónak sem, miután nem ment túl jól a film tesztvetítése, majd napvilágot láttak beszámolók a zűrös forgatásról. Végül csak bejelentkezett egy nagy forgalmazó a filmért, minap a Lionsgate bejelentette, hogy az Egyesült Államokban és a világ más tájain is ők hozzák forgalomba a Megalopolis című filmet.

Néhányan attól tartottak, hogy Francis Ford Coppola önfinanszírozott szenvedélyprojektje, a Megalopolis, nehezen talál majd amerikai forgalmazót a legendás rendező állítólagos forgatási viselkedéséről szóló jelentések után, de a Lionsgate most bejelentette, hogy megállapodást kötöttek a film forgalmazására az USA és Kanada mozijaiban.

„Francis egy legenda. Sokunk számára az ő ajándékai a mozi világának egyike voltak azoknak az inspirációknak, amelyek miatt saját karrierünket a filmnek szenteltük” – mondta Adam Fogelson, a Lionsgate Motion Picture Group elnöke. „Igazi megtiszteltetés vele dolgozni, és ezt a hihetetlen, merész és teljesen egyedi filmet eljuttatni a moziba járó közönséghez. A Lionsgate-nél arra törekszünk, hogy otthont adjunk a merész és vakmerő művészeknek, és a Megalopolis bizonyítja, hogy nincs senki merészebb vagy vakmerőbb, mint a mester, Francis Ford Coppola.”

Coppola hozzátette: „Egy üzleti szabályt mindig követtem és előtérbe helyeztem (az előnyömre), hogy továbbra is olyan cégekkel és csapatokkal dolgozzak együtt, akik idővel bebizonyították, hogy jó barátok és nagyszerű együttműködők is. Ezért örülök, hogy Adam Fogelson és a Lionsgate Studios kiadja a Megalopolist. Biztos vagyok benne, hogy ugyanolyan gondos szeretettel és odafigyeléssel fogják kezelni, mint az Apokalipszis mostot, amely jelenleg a 45. évében jár, és lenyűgöző bevételeket és elismerést kap.”

Röviddel az első kedvcsináló megjelenése után a múlt hónapban, a The Guardian közzétett egy cikket, amely részletezte az Apokalipszis most rendezőjének (állítólagos) viselkedését.

Többek között azt állították beszámolókra hivatkozva, hogy Coppola a lakókocsijában ült és füvet szívott órákon át, miközben a stáb és a színészek arra vártak, hogy elkezdjék a forgatást. Azzal is vádolták, hogy hiányosan öltözött vagy meztelen női statisztákat ültetett az ölébe, és megpróbálta megcsókolni őket, hogy “hangulatba hozza” őket.

Az egyik stábtag azt mondta, hogy olyan volt, mintha “egy vonatszerencsétlenséget nézne, amely nap nap után, hétről hétre zajlik, és tudva, hogy mindenki mindent megtett ott a forgatáson, hogy elkerüljék a vonatszerencsétlenséget.”

Miután állítólag elvetette a hagyományos zöld háttér előtti jelenetek forgatását, Coppola ezt azzal indokolta, hogy “Nem akarok Marvel filmet készíteni.” Egy másik névtelen stábtag megjegyezte ezzel kapcsolatban: “De a nap végén ez lett az, amit végül forgatott.”

A kritikák vegyesek voltak (a film jelenleg 52%-on áll a Rotten Tomatoes-on), és attól függően, hogy melyik kritikust választja, a Megalopolis vagy mestermű, vagy katasztrófa, vagy valahol a kettő között.

A film rövid leírása: “Egy baleset elpusztítja a már pusztulóban lévő New York City-i metropolist. Caesar, egy idealista, célja, hogy újjáépítse a várost fenntartható utópiaként, míg a korrupt polgármester, Frank Cicero más terveket szövöget. A két ellentétes férfi és vízióik között áll Frank társasági életet élő lánya, Julia. Julia belefáradt a születése óta kapott figyelembe és hatalomba, és élete értelmét keresi.”

A Megalopolis szereplői között van Adam Driver, Nathalie Emmanuel, Jon Voight, Laurence Fishburne, Aubrey Plaza, Shia LaBeouf, Jason Schwartzman, Grace VanderWaal, Kathryn Hunter, Talia Shire, Dustin Hoffman és D.B. Sweeney.

A tengerentúlon 2024. szeptember 27-én mutatják be a mozikban.

Megalopolis
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...