Főoldal BREAKING Felújított változatot kap az első három Tomb Raider-játék
BREAKINGJátékok

Felújított változatot kap az első három Tomb Raider-játék

Valentin napon érkezik a Tomb Raider I-III Remastered kiadása.

507
Tomb Raider I-III Remastered

Szeptember 14-én tartották a Nintendo Direct legújabb showját. A szokásos Nintendo Switch játékok mellett egy nem várt bejelentést is kaptunk, mi szerint érkezik az eredeti Tomb Raider-trilógia felújított, remastered kiadása.

A brit régésznő és sírrabló, Lara Croft igazi videójátékos ikon. Az első Tomb Raider 1996-ban jelent meg PC-re és az első PlayStation konzolra, amelyet az azóta megszűnt Core Design csapata készített és az Eidos adta ki. Alapjaiban változtatta meg a 3D-s külső nézetes akciójátékokat és igazi klasszikussá vált. Számos folytatást élt meg és három filmadaptáció is készült róla, máig egy népszerű videójáték széria. A legutóbbi rész, a Shadow of the Tomb Raider 2018-ban jelent meg. A franchise-t korábban a Square Enix ápolta, ám ők eladták a jogokat és az újabb játékokat fejlesztő Crystal Dynamics és Eidos Montréal stúdiókat az Embracer csoportnak.

Az Embracer pedig értelemszerűen szeretne valamit kezdeni vele, így kézenfekvő, hogy felújítják az eredeti három részt. A projekten az Aspyr Media csapata dolgozik, akik már korábban is megannyi játékot dolgoztak át mobilokra és újabb konzolokra. Szintén ők adták ki Mac OS-re is ezt a három Tomb Raidert. A bejelentéshez egy rövid kedvcsinálót is kaptunk, amelyben jól látható, hogy jelentősen felújították a trilógia, mára jócskán elavult grafikáját, textúráját és karakter modelljeit.

PC-re már korábban is megoldották, hogy fusson modernebb rendszereken, de komolyabb ráncfelvarrást eddig csak rajongói modok formájában láttunk. Ugyan Nintendo Switch kézikonzolra jelentették be, ám gyorsan csatlakozott hozzájuk a Sony és a Microsoft is, tehát érkezik PS4, PS5 és Xbox One, Xbox Series X/S rendszerekre is, illetve PC-n Steamen is. Nem egy játékos, köztük jómagam szívét is megdobogtatta a bejelentés. A 90-es évek egyik meghatározó videójátéka volt a Tomb Raider, amely igazán megérdemel egy felújított változatot mai konzolokra is. Ez egy teljes kiadás lesz, ugyanis az alap három játék mellett a kiegészítőket és a titkos küldetéseket is tartalmazza majd a szoftver, tehát az Unfinished Business, a The Gold Mask és a The Lost Artifact kiegészítők is elérhetők lesznek benne.

A Tomb Raider I-III Remastered 2024. február 14-én érkezik.

Tomb Raider III
Szerző
Faragó Dániel

Gamer, videójátékos újságíró és Star Wars rajongó. Akkor került kapcsolatba a játékokkal, amikor először a kezébe adták a Rogue Squadront és a Tomb Raidert. 2019-ben kezdett el videójátékokról írni a Ziro.hu oldalán, majd ezt kibővítve folytatta a Rebo.hu felelős szerkesztőjeként.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Marvel's Spider-Man 2
PlayStation

Marvel’s Spider-Man 2 frissítés érkezik március 7-én

Ezeket az újdonságokat hozza a Marvel’s Spider-Man 2 következő frissítése.

Elden Ring Shadow of the Erdtree
Játékok

Bemutatkozott az Elden Ring első nagy kiegészítője

Idén nyáron érkezik a Shadow of the Erdtree című kiegészítő.

Microsoft Xbox
Játékok

Ez a négy Xbox-játék érkezik PlayStationre és Nintendo Switch-re

A Microsoft hivatalosan is bejelentette, hogy mely Xbox-játékok jönnek a rivális konzolokra.