Főoldal Filmek FEJTÁGÍTÓ: Most kiderül, hogy alakította át a Penge-film a Marvel hősét
Filmek

FEJTÁGÍTÓ: Most kiderül, hogy alakította át a Penge-film a Marvel hősét

A Penge film radikálisan megváltoztatta a képregény szuperhőst, de vajon ezek a változások véglegesek maradnak?

248
Penge

A Penge film radikálisan megváltoztatta a képregény szuperhőst, de vajon ezek a változások véglegesek maradnak?

A Penge 1998-as nagy filmsikere nemcsak meglepetésként érte a Marvelt, de arra is késztette a céget, hogy a képregénykaraktert is transzformálják. Marv Wolfman és Gene Colan, 1973-ban alkották meg Pengét, a képregények bronzkorszakában, abban az időszakban, amikor a horrortörténeteknek is nagy divatja volt. A Penge eredeti képregényverziója azonban felismerhetetlen lenne a modern, Penge filmeken szakosodott, olvasóközönségnek, és nem csak a karakter őrült fazonja miatt.

A Penge soha nem volt a Marvel élvonalbeli története, és emiatt számos átíráson esett át. Pengét egy olyan emberként mutatták be, akinek anyját pont hősünk születésének pillanatában harapta meg egy vámpír. Hogy ki lehetett felelős Penge létrejöttéért, abban a Marvel sokáig nem tudott dönteni, és rengeteg ellentmondásos beszámoló volt arról, hogy vajon a vámpír Deacon Frost vagy épp maga Dracula az elkövető?
A vámpírok mélyből gyökerező gyűlöletétől övezett Penge semmilyen hatalommal nem bírt, egyszerűen csak a vámpír- specifikus fegyverarzenáljáról volt ismert. Ez a koncepció aztán a ’80-as éveben változásnak indult, amikor is a Marvel feltárta, hogy Penge immúnis a vámpírharapásra. Azonban ez még mindig elég messze volt a Wesley Snipes által megformált karaktertől.

A ’90-es években a Marvel, többek között Stan Lee szorgos munkájának köszönhetően, beindította a Penge megfilmesítésével kapcsolatos elképzeléseit, melynek eredményeként újabb áttervezés történt, hogy a karakter úgymond sokkal menőbb legyen. A változtatások azonban csak esztétikai jellegűek voltak és ez egyáltalán nem győzte meg a New Line Cinemat. A forgatókönyvíró David S. Goyer szerint az egyik filmes producer azt javasolta, hogy Penge inkább egy fehér bőrű szereplő legyen. Goyer ellenben hitt abban, hogy Penge faji hovatartozása szerves részét képezi a karakternek, és igazából Ő egy vámpírklánokról szóló történetet akart elmesélni, előtérbe helyezve a vámpírfaj analógiáját. Goyer Pengét egy olyan férfiként vizionálta, aki mindkét világban megállja a helyét. Egy vámpír, aki emberként élhet és a napfényben sétálhat, egy un. félfajta. Ez az elképzelés nagyon jónak bizonyult, és a Marvel hamarosan Goyer ötleteit követte.

A Penge film példátlan sikere bebizonyította, hogy a szuperhős műfajnak van helye a moziban, és egy Marvel Képregény karakter telitalálat lehet. A siker ellenére azonban a Marvelnek szembesülnie kellett egy problémával: a Penge képregényverziója teljesen felismerhetetlen azok számára, akik épp a filmet látták. A cég szerkesztői szerencsére felfedeztek egy korábbi történetet, amiben Pengét egy legendás vámpír, Morbius harapta meg. Noha Penge az átlagos vámpírharapásra immúnis, de Morbius egy genetikai kísérlet eredménye, ezért a szerkesztők kitalálták, hogy harapása másként hat hősünk testére. Így történt, hogy a képregény karakter egyik napról a másikra átalakult a filmben látható Pengévé, aki hirtelen természetfeletti erővel rendelkező harcos lett, egy Daywalker, azaz Fénybenjáró, aki sétálhat a napfényben és vágyat érez a vérivásra, de helyette mesterséges vérkészleteket használ.

A karakter folyamatos változása egy érdekes kérdést vethet fel, milyen megközelítést fog alkalmazni majd a Marvel Studios? Mint ahogy azt már megtudtuk a Marvel 5. fázisában találkozhatunk majd újra hősünkkel, és bár ez még messze van és azt sem tudni egyelőre, hogy film vagy épp sorozat készül-e, de a főszerepet már nem Wesley Snipes alakítja. Ne felejtsük el azt sem, hogy a Marvel Studios sokszor vonakodik megismételni egy, a már moziban sikert aratott történetet, így elgondolkodtató, hogy továbbra is a Wesley Snipes/Fénybenjáró vonalat követik-e majd, vagy visszatérnek esetleg az eredeti képregényes sztorihoz? Kíváncsian várjuk majd az új Penge történetet.

Szerző

Engem az TV nevelt fel (azért nem szószerint a készülék ) A filmek és a sorozatok, szorosan a fiam után, a Mindeneim, és imádok írni róluk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Deadpool
Filmek

A Préda rendezője viccesen reagált azokra a képekre, amiket Ryan Reynolds szivárogtatott ki a Deadpool 3. forgatásáról

A film, amiben Deadpool összecsap az univerzum egyik leghalálosabb gyilkológépével, a Ragadozóval.

Deadpool 3.
Filmek

A Deadpool 3. forgatási fotóján lefejezték az egyik visszatérő X-Ment

Egy visszatérő X-Men látható a Deadpool 3. forgatási fotóján, akit szó szerint...

Vasember
Filmek

Kevin Feige végre reagált azokra a pletykákra, hogy Robert Downey Jr. visszatérhet Vasemberként

Megszólalt a témában a Marvel Studios vezetője is, hogy visszatérnek-e az eredeti...