Főoldal Másvilág FEJTÁGÍTÓ: A DC képregényekben Darkseidnek van egy másik neve is
Másvilág

FEJTÁGÍTÓ: A DC képregényekben Darkseidnek van egy másik neve is

Darkseid hamarosan a (online) mozikba is megérkezik.

670
Darkseid

A rajongók ismerik Darkseidot, de a hardcore képregényfanok a DC gonoszának eredeti nevével is tisztában vannak: Uxas. Több év várakozás után a rajongók végre láthatják majd Zack Snyder 2017-es Az Igazság Ligájának eredeti, rendezői változatát, amelyben bemutatkozik Darkseid, akit mielőtt még a DC Univerzum gonosztevőjévé avanzsáltak, a képregényrajongók Uxas néven is ismertek.

Yuga Király és Heggra Királynő fia, Uxas, mielőtt még a legnagyobb veszélyt jelentette volna a DC Univerzum világára, a második volt a sorban az igen vészjósló, de emiatt nagyon találó nevű bolygó, Apokolips trónjának megszerzésére. A karakter, akit a képregényalkotók egyik ikonja Jack Kirby teremtett, első kisebb debütálása az 1970-es Superman’s Pal, Jimmy Olsen#134-ben volt. Kirby 1971-es Forever People#1 képregényében aztán a rajongók már egy részletesebb bemutatkozást kaptak a vérszomjas ÚJ Királyról. Egy ideig az Új Istenek elsődleges antagonistájának tekinthették, de igazából a DC képregények minden gonoszának legnagyobbjává transzformálódott. De hogyan is lett Uxasból Darkseid?

usax 1 Egyedi

Nos, már a kezdetektől nagyon gonoszul startol Uxas. Uxas bátyja Drax (nem az a Galaxis Őrzőiből!) úgy döntött, hogy engedelmeskedik és követ egy erőt-Omega Effect- amely annyira hatalmas, hogy bolygókat képes elpusztítani, és egy pillanat alatt darabokra szedi az embereket, vagy akár Superman gonosz verzióit is létre tudja hozni. Uxas inkább az a féltékeny típusú tesó volt, így megölte Draxet, hogy magáénak tudhassa ezt az irtózatosan nagy hatalmat. Ez a féktelen és szinte legyőzhetetlen erő volt, ami átváltoztatta Usax testét, arra a szakadt és robusztus változatra, ami már a mai olvasók számára is ismert. Az átváltozás pillanatától Uxasból Darkseid lett. A rendező már tavaly is osztott meg képet az általa elképzelt Darkseidról, akkor még a film folytatásának reményében. A mostani Snyder Cut néven elhíresülő változat kedvcsinálójában pedig már láthatjuk is, igaz kérdés ezúttal mennyit kapnak majd a DC antihősből a rajongók.

uxas 3

Darkeseid eredetileg jelentős szerepet kapott volna Az Igazság Ligája-filmben, Snydernek komolyabb tervei voltak vele, bár az is igaz, hogy a második moziban szerettek volna több jelenetet a rettegett gonosszal. Egy családi tragédia miatt a rendező Zack Snyder azonban félbehagyta a munkálatokat és a film végleges összeállítását és befejezést Joss Whedonra hagyták, aki olyan változtatásokat hozott, aminek eredményeképpen az összes Darkseid jelenetet kivágták, csak említést tesznek a karakterről, és helyét inkább Steppenwolf veszi át. Született hát egy igen megosztó film, amely erős negatív reakciókat kapott mind a kritikusok, mind a rajongók részéről.

A rajongók azonban évekig kitartóan kampányoltak, hogy láthassák a Snyder által vágott történetet. Elszántságuk sikerrel járt, és a Warner Bros. beadta a derekát, így végül Zack Snyder Az Igazság Ligájának új változata a jövő évben az HBO Max streamingszolgáltatón keresztül lesz látható. Az, hogy a filmet újravághatták, valójában egy jó példa, és reményteli a jövőt illetően, hogy a nagy stúdiók azért hajlandók engedni a közönség nyomásának. Kíváncsian várjuk, hogy vajon a karakter melyik verziója kerül a filmbe, és hogy ez mennyire fog illeszkedni a képregényvonalhoz. Legyen az Uxas vagy Darkseid, vagy mindkettő, a lényeg, hogy ez végleg lezárhatja a #releasethesnydercut kampányt.

Szerző
Kiss Zita

Engem az TV nevelt fel (azért nem szószerint a készülék ) A filmek és a sorozatok, szorosan a fiam után, a Mindeneim, és imádok írni róluk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Milly Alcock
Filmek

Megvan, mikor láthatjuk Milly Alcock Supergirl-filmjét a mozikban

Kitűzték a Supergirl: Woman of Tomorrow bemutatóját.

Superman
BREAKINGFilmek

James Gunn megmutatta Superman teljes jelmezét

A kép alapján tökéletes Superman lesz David Corenswet.

Joker: Kétszemélyes téboly
Előzetesek

Magyar szinkronnal is észvesztő lett a Joker: Kétszemélyes téboly előzetese

Úrrá lesz az őrület a Joker: Kétszemélyes téboly nagy előzetesében.