Főoldal Filmek Fede Álvarez rendező megosztotta, hogy miből merített ihletet az Alien: Romulushoz
Filmek

Fede Álvarez rendező megosztotta, hogy miből merített ihletet az Alien: Romulushoz

Egészen nagy és sokszínű gyűjteményt halmozott fel az Alien tervezéséhez.

509
Alien: Covenant
Forrás: 20th Century Fox

Vaksötét és a Gonosz halott rendezőjétől, Fede Álvareztől érkezik a franchise új része, a főszerepekben Cailee Spaeny, Isabela Merced, David Jonsson, Archie Renaux, Spike Fearn és Aileen Wu látható. Az eredeti Alien 1979-ben került a mozikba és a sci-fi műfaj egyik legnagyobb ikonja lett. Az évtizedek alatt több folytatás, illetve előzményfilmek, crossoverek, videojátékok, képregények és számtalan más árucikk készült hozzá.

A rendező a közösségi médiában osztotta meg az Alien-kutatás bibliográfiáját, amelyet a várva várt Alien: Romulus című film készítése során használt. Egészen gazdag gyűjteményt halmozott fel Álvarez, a könyvespolcon megtalálhatóak képregények, így készült kötetek, valamint videójátékok és filmes art-könyvek. Ígéretesnek tűnik, mivel az első két filmből, valamint Ridley Scott Prometheus és Alien: Covenant című filmjeiből is merített ihletet, ennek ellenére Álvarez már korábban kijelentette, hogy az új film nem fog kapcsolódni a sorozat többi filmjéhez, tehát nem folytatja majd Ripley vagy David történetét. Ezen túlmenően vajmi keveset tudunk a jövőre érkező filmről.

Az Alien: Romulus forgatása még júliusban fejeződött be, majd a Disney kitűzte a film premierjét is. Az uruguayi rendező, Álvarez eredetileg évekkel ezelőtt lazán felvetette az ötletet Ridley Scottnak, és a sors úgy hozta, hogy Scott később felvette a kapcsolatot a rendezővel, hogy átbeszéljék a terveket. Az Alien: Romulus lesz a rendező negyedik filmje, amelynek forgatókönyvét Rodo Sayagues-szel közösen írta.

Továbbra is nagy potenciál van az Alien-franchise-ban, annyi mindent el lehet még mesélni, hogy a közelgő Álvarez-film mellett a Fargo alkotója, Noah Hawley egy élőszereplős tévésorozaton dolgozik. A franchise eredeti filmjei nagyrészt a lényekkel kapcsolatos sztorikra építkeztek, míg a két előzményfilm pedig a mesterséges intelligencia veszélyeit ölelte fel. Ezek mellett volt két crossover is a Ragadozókkal.

A franchise utolsó filmje, a 2017-es Alien: Covenant az eredeti rendező, Ridley Scott munkája. A készülő új film történetéről még nem árultak el részleteket, bár a hírek szerint teljesen új irányt vesz a sorozat és nem kötődnek majd előző két filmhez.

Az új Alien 2024. augusztus 16-án kerül a mozikba.

Alien
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Alien: Romulus
BREAKINGElőzetesek

Az Alien: Romulus új előzetese feleleveníti a valaha volt legjobb sci-fi horror pillanatait

Minden van az Alien: Romulus új előzetesében: Xenomorph, arctámadó, félelmetes helyszínek és...

Alien: Romulus
Filmek

A bolygó neve: Halál törölt jelenete inspirálta az Alien: Romulus rendezőjét

Merőben más lesz az Alien: Romulus, mint amit eddig megszokhattunk.