Ezzel a specifikációval érkezik a PlayStation 5 játékkonzol?

Lehet, hogy a megjelenés előtt kiszivárgott a PlayStation 5 játékkonzol pontos specifikációja.

Lehet, hogy a megjelenés előtt kiszivárgott a PlayStation 5 játékkonzol pontos specifikációja.

Csak néhány hónap. Mindössze ennyit kell már kibírnunk a Sony bejelentéséig, melyben végre lehull a lepel a PlayStation 5 konzolról, amiről az elmúlt években több pletykát is olvashattunk már. A Sony hivatalosan csak a konzol nevét erősítette meg, de sejtések szerint a Microsoft konzoljához hasonlóan ez a gép is tud majd visszafelé kompatibilitást, vagyis a régi játékainkkal éppúgy játszhatunk majd, mint a poros, öreg masinákon.

Egy friss pletyka szerint a PlayStation 5 teljesítményét 9 terraflop körülire becsülik, mindezt a Github-ra feltöltött adatokból sikerült kihámozni. Pletyka lévén, még korai lenne kőbe vésni bármit, hiszen kódnevet használt a fejlesztő, és nem hivatalos forrástól származik, de a Digital Foundry értesülései szerint az információk helytállók is lehetnek, valóban a Sony új konzoljának teljesítményéről árulkodnak.

A lap szakemberei szerint a szivárogtatás azért is lehet helyes, mert az adatokat átnézve a chip különféle módokat tartalmaz, melyek pontosan megegyeznek a korábbi PlayStation specifikációkkal. Bár a Sony nem mondta ki még, de ez megerősíti a visszafelé kompatibilitást is.

Az adatok alapján a PS5 teljesítménye 9,2 terraflop lesz. Csak összehasonlításképpen a Windows Central számításai alapján az Xbox Series X következő játékgép teljesítménye 12 terraflopra tehető – mivel a Microsoft pontos adatokat nem árult el -, csaknem kétszer olyan erős lesz, mint a piacon kapható Xbox One X. Ha a Digital Foundry srácok jól számoltak, akkor az új Xbox sokkal erősebb lesz a PlayStation 5-nél, persze az elmúlt évben számtalanszor láttuk, hogy nem minden a nyers erő, ha nem olyan ütemben és minőségben készülnek a játékok.

A Sony 2020 év végén, a karácsonyi időszak előtt készül piacra dobni új konzolját.

Total
24
Shares
Previous Article
Star Wars: Skywalker kora

Kathleen Kennedy ötlete volt, hogy Palpatine visszatérjen a Skywalker korában

Next Article
Obi-Wan Kenobi

Már keresik a színészt, aki eljátszhatja Luke Skywalkert az Obi-Wan Kenobi Disney+ sorozatban

Related Posts

Ne maradj le a hírekről, kövess minket a Facebook-on is!