Főoldal Filmek Ezért nincs szükség arra, hogy a Bosszúállók 4. a Végtelen háború második része legyen
Filmek

Ezért nincs szükség arra, hogy a Bosszúállók 4. a Végtelen háború második része legyen

Russo testvérek magyarázatot adtak arra, hogy miért nem szükséges úgy tekinteni a Bosszúállók 4.-re, mint a Végtelen háború második részére.

724

Russo testvérek magyarázatot adtak arra, hogy miért nem szükséges úgy tekinteni a Bosszúállók 4.-re, mint a Végtelen háború második részére.

A Marvel Studios még mindig nem árulta el, hogy milyen címen érkezik a Bosszúállók negyedik része, amit sokan annak tulajdonítanak, hogy az konkrét utalás lesz a Végtelen háború cselekményére. Amit eddig tudunk a két filmről az az, hogy valamilyen szinten kapcsolatban állnak – elvégre mégis csak folytatások -, de nem egy nagy történetet mesélnek el, mint ahogy azt az elején gondoltuk. Mikor a Marvel bejelentette a harmadik és negyedik Bosszúállókat, akkor a stúdió még úgy tekintet a két részre, mint első és második felvonásra, de ezt később megváltoztatták. Kevin Feige két éve azt is tisztázta, hogy miért döntöttek így.

Közeledve a Végtelen háború bemutatójához, többen arra voltak kíváncsiak, hogy a film milyen formában vezeti fel a negyedik részt. Joe Russo úgy fogalmazott, hogy bár egymás után vették fel a két részt, de a forgatáson törekedtek arra, hogy két különböző, egymástól jól elkülöníthető Bosszúállók-filmet készítsenek, ahogy tették azt az Amerika kapitány: A tél katonája és a Polgárháború folytatással.

A mi megközelítésünk mindig is az volt, hogy… folyamatként tekintsünk erre, mint Markus és McFeely írók teszik. A helyzet ugyan az, mint ahogy A tél katonája kapcsolódik a Polgárháborúhoz, és ahogy majd a Polgárháború a Végtelen háborúhoz. Ez a két film is kapcsolatban vagy egymással. Van egy narratíva téma, ami összeköti ezeket a filmeket, ám ugyanakkor független attól, hogy milyen tapasztalat van vagy merre megy a történet. Ez nem egy igazi két részes film, és szerintem a két részes koncepciók visszajöttek, amikor a Marvel úgy döntött, hogy elérik a Marvel Moziverzum csúcspontját, s így két részes filmről szólt az alku. De miközben elkezdtünk dolgozni a filmen, és a végrehajtás során jobbnak láttuk, ha két önálló részként kezeljük őket.

Ezzel lehet, hogy sokaknak csalódást fognak okozni, mert sok rajongó abban bízott, hogy cliffhangerrel végződik a Végtelen háború. Ezzel szemben a két filmet két önálló részként kell értelmeznünk, de mielőtt bármit is kijelentünk, várjuk meg a bemutatót, ami április 26-án lesz.

dc-es-marvel-univerzum

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Deadpool & Rozsomák
Filmek

A franchise leghosszabb része lesz a Deadpool & Rozsomák

Kell aggódnunk, hogy bepisilünk a Deadpool & Rozsomák vetítése alatt?

Vasszív
Sorozatok

Megerősítették a Vasszív 2025-ös bemutatóját

Jövőre érkezik Riri Williams, azaz Vasszív önálló sorozata.

Daredevil
Sorozatok

9 epizóddal 2025 tavaszán jön a Daredevil: Born Again

Felére csökkentették a Daredevil: Born Again epizódjainak számát.