x
Filmek

Most már tudjuk, mért kellett megváltoztatni a Végtelen háború címét

Azután, hogy tavaly bejelentették, idén nyáron nevet váltott a következő Bosszúállók.

Most már tudjuk, mért kellett megváltoztatni a Végtelen háború címét
  • Publishedoktóber 15, 2016

Azután, hogy tavaly bejelentették, idén nyáron nevet váltott a következő Bosszúállók.

A 2014-es októberi sajtótájékoztatón a Marvel elnöke, Kevin Feige idézőjelesen körbevezetett minket a Marvel harmadik fázisának palettáján, amely a Bosszúállók folytatását is tartalmazza. Akkor még úgy reklámozták, hogy Avengers: Infinity War Part 1 és Part 2 néven fog érkezni. Előbbit 2018. május 4-én, utóbbit pedig 2019. május 3-án fogják bemutatni. Júliusban azonban jött a hivatalos bejelentés, hogy a stúdió változtatott, s csak egyrészes lesz az Infinity War. A hivatalos, végső címe tehát Bosszúállók: Végtelen háború lett. Kevin Feige-gel készítettek egy interjút, melyből kiderült, hogy nyomós oka volt annak, hogy megváltoztatták a két film címét.

Oka van annak, hogy nyilvánosság előtt átneveztük az első filmet Végtelen háborúra, a másodikat „Cím nélküli” filmre, mert ezek korábban még csak tervezés alatt álltak. Természetesen van kapcsolat a két film között, mint ahogy az összes filmünknél megfigyelhető, de ennek nem lesz első és második felvonása. Egy teljes film, egy egész történet, és megint egy teljes film, megint egy kerek történet. Röviden ennyi, amit mondani tudok. Elmondhatjuk, hogy a korábbi történések ihlették, valamint azok az utalások, melyekkel már találkoztunk.

Russo fivérek jövő hónapban kezdik a forgatást mindkét film esetén, és úgy vélik, hogy összesen kilenc hónapot fog felemészteni a munka. A pletykák szerint rekord költségvetéssel dolgozik a stáb, a két filmre egy milliárd dollárt költenek majd. Anthony és Joe Russo korábban belengették, hogy a két filmben 67 szuperhőssel találkozhatunk majd – ezek között sok lesz a mellékszereplő, nem kell minden karakter esetén főszerepre gondolni, akár cameo-t is jelenthet, bár talán azóta visszahátráltak ettől a nagy számtól. Nem tudjuk pontosan. Kevin Feige az IGN interjújában elmondta, hogy különböző helyszínek hozzák majd össze a Marvel filmes szereplőit.

Sok szál fog összefutni a filmben, sok helyszínnel, pont úgy, ahogy a Bosszúállók-filmekben lenni szokott. Valakik újra szembenéznek valakivel. Ebben a filmben különösen nagy móka lesz ezeket „felrázni”, összekeverni. Az egyik legjobb ilyen dolog, az a Végtelen kesztyű/kövek, vagyis hogy mindenki Thanos-szal próbálja felvenni majd a harcot, miközben egyiküknek van, másikuknak nincs isteni ereje. Ez az amihez értenek a Bosszúállók. Hasonló mókákról fog szólni a két film, lényegében azt csináljuk, hogy ugyanabban az időben mindenki ott lesz.

Korábban beszéltek arról is, hogy az eddig Marvel Univerzum összes filmes karakterét láthatjuk majd a két filmben, de ezt még hivatalosan nem erősítették meg. Sőt, arról is beszélnek, hogy a jövőre rajtoló kábelcsatornás szereplők is feltűnnek majd a Végtelen háború harcában. Mikor azt kérdezték Kevin Feige-től, hogy a Védelmezők és a S.H.I.E.L.D. ügynökei is harcba mennek-e Thanos-szal, csak azt válaszolta az elnök, hogy spoiler veszély. Érdemes itt megjegyeznünk, hogy év elején Russo testvérek utaltak rá, lehetséges a tévés karakterek szerepe a filmben. Reméljük, hogy a Marvel Studios hamarosan kiadja a végső stáblistát, és végre lehull a lepel, hogy kikkel találkozhatunk a Bosszúállók: Végtelen háború gigakalandban.

dc-es-marvel-univerzum

Written By
Kévés Bence Mihály

Rajongásom a filmek után igazán a 2000-es évek elején kezdődött, ami 2016-tól tartalomgyártásban és kritikaírásban nyilvánul meg a Wide Screen oldalon.