Főoldal Játékok Erős a PlayStation Plus jubileumi kínálata
Játékok

Erős a PlayStation Plus jubileumi kínálata

Egy évtizede debütált a szolgáltatás.

201

Biztosan sokan meg fogtok lepődni, ha azt mondjuk, 2010 óta elérhető a Sony előfizetéses szolgáltatása, a PlayStation Plus. Nagyon hamar elrepült ez a 10 év, főleg annak tudatában, hogy milyen sok minőségi játékot kaptunk PS3, Vita és PS4 gépeinkre a havidíjért cserébe. A friss kínálat kifejezetten meggyőzőre sikeredett, sport, kaland és thriller műfajban is találunk ajándékot.

A júliusi kínálat fő címe az NBA 2K20, a legnépszerűbb kosárlabdás játék legújabb epizódja. Habár több botrány is övezte a szériát a szerencsejátékos elemek miatt, egy rendkívül aktív közösség játssza napi szinten minden platformon. Az elmúlt hónapokban több komoly akció kínálatába is bekerült, most pedig ingyenesen tehetünk vele egy próbát. A sportággal ismerkedőknek igazán jó dolga van mostanában, az év egyik legfelkapottabb sorozata, a The Last Dance megtekintése után most a virtuális pályákon is megmérettethetik magukat az újoncok.

A másik nagy cím a hónapban a Rise of the Tomb Raider: 20 Year Celebration. Az eredetileg időszakosan Xbox-exkluzív játék a 2013-as Tomb Raider folytatása, ami PlayStation platformon kizárólag a teljes, minden kiegészítővel, plusz nehézségi szinttel és extra játékmóddal ellátott kiadásában elérhető. Az immár trilógiává bővült, újragondolt Tomb Raider sorozatot a kritikusok és a játékosok is szeretettel fogadták, a Rise pedig alighanem a legjobban sikerült rész a három közül, mindenképp ajánlott adni neki egy esélyt.

A jubileumi hónapnak köszönhetően egy bónusz játékkal is meglep minket a Sony, az Erica című interaktív thriller személyében. Ez a tavalyi megjelenés egyike a kevéssé ismert PS4 exkluzívoknak. Egy átlagos film hosszával egyenlő a játékideje, azonban magas újrajátszhatósági faktora, kifejezetten barátságos trófealistája, és egyedi történetmesélése miatt semmiképp nem érdemes kihagyni. A Hidden Agendához hasonlóan itt is működik a Crowd Play, azaz okostelefonunkkal is irányíthatjuk, akár barátainkkal közösen is.

Ezen felül kaptunk egy érdekes információkkal teletűzdelt képet, amely összefoglalja az elmúlt 10 év statisztikáit. Több, mint 1000 ingyenes játékot kaptak a Plus előfizetői az évek alatt, amik közül a legtöbben a Call of Duty 4: Modern Warfare Remastered kiadására tartottunk igényt. A PS4 korszakban már az online multiplayer játékhoz is szükségessé vált a szolgáltatás, a grafikonról leolvashatjuk, hogy mai napig a Grand Theft Auto Online közössége a legaktívabb.

Szerző

2003 karácsonyán egy PlayStation 1-et találtam a fa alatt, és azóta se eresztenek a játékok, így a gamer rovat csapatát próbálom erősíteni.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

God of War Ragnarök
Játékok

Ingyenes DLC-t kap a God of War Ragnarök

Decemberben Valhalla címen egy epilógus történetben visszatér Kratos.

Xbox Game Pass
Játékok

PlayStation és Nintendo konzolokra is jöhet a Game Pass?

A Microsoft minden elérhető képernyőre, eszközre eljuttatná az Xbox Game Pass szolgáltatását.

Sony PlayStation
Játékok

Sorra bocsájtják el a Sony PlayStation vezetőit és fejlesztőit

Több magas beosztású vezetőt és számos fejlesztőt elbocsájtották a PlayStationtől.

Marvel's Wolverine
Játékok

Insomniac megerősítette, hogy a Marvel’s Wolverine és a Marvel’s Spider-Man 2 egy univerzumban játszódik

Pókemberrel osztozkodik Rozsomák, ugyanabban az univerzumban játszódik a Marvel's Wolverine.