Főoldal Játékok Érkezik a billentyűzet és egér támogatás Xbox One konzolokra
JátékokBREAKING

Érkezik a billentyűzet és egér támogatás Xbox One konzolokra

Kiszivárgott egy specifikáció arról, hogy a Microsoft hogyan képzeli el billentyűzet és egér támogatást az Xbox One konzolcsaládon.

725

Kiszivárgott egy specifikáció arról, hogy a Microsoft hogyan képzeli el billentyűzet és egér támogatást az Xbox One konzolcsaládon.

A redmondi vállalat már korábban is célzott arra, hogy egyszer talán billentyűzet és egér támogatást kap az Xbox One konzolszéria, azonban semmilyen hivatalos bejelentést nem tettek azóta. Most azonban egy prezentáció látott napvilágot, melyben a Microsoft az egyik legnagyobb PC-kiegészítőket gyártó céggel, a Razer-rel kötött megállapodást, hogy szállítson input eszközöket az Xbox One konzolcsaládhoz.

Már egy rövid bemutatót is tartottak, ahol a jelenlévők nem csak megcsodálhatták a Razer Turret névre keresztelt eszközeit, de működés közben is látták a billentyűzet és egér párost. Elmondások szerint az Xbox One egy időben csak egy klaviatúrát és egy egeret képes lekezelni, nem úgy, mint a kontrollerek esetén, ahol egyszerre akár többet is párosíthatunk a konzollal. Ezenkívül a fejlesztők néhány funkciót is közzétettek a perifériákról:

  • Legfeljebb 5 gombot támogat
  • Vízszintes és függőleges kerékmozgatás támogatása
  • Egértámogatás minden képességgel
  • A kurzor abszolút helyének meghatározása
  • A kurzor relatív mozgásának meghatározása
  • A kurzor kinézetének meghatározása
  • És természetesen új API-támogatást is kap az SDK a fenti lehetőségek miatt

Szó eset továbbá arról is, hogy ha a fejlesztők képesek lennének észlelni, hogy a felhasználó kontrollerrel, vagy egérrel és billentyűzettel játszik, akkor esetleg a játékmenetet is változhatna, hiszen az utóbbiakkal mégis csak könnyebb a játék. Ez olyan multiplayeres játékoknál lenne fontos, mint a Call of Duty, ahol a billentyűzet és az egér támogatása óriási előnyt jelent a hagyományos kontrollerrel játszó játékosokkal szemben, így viszont a fejlesztőknek lehetőségük nyílna arra, hogy szétválasszák a játékosokat aszerint, hogy ki mivel játszik.

Továbbá abban is megegyeztek a fejlesztők, hogy a piacon kapható valamennyi USB-és egeret támogatni fogja az Xbox, beleértve a vezeték nélkülieket is. A tervek szerint áprilisban a fejlesztőkhöz már el is juttatták ezt a támogatást, de ezt hivatalosan még senki sem erősítette meg, nem tudni, hogy a tavaszi XDK frissítés tartalmazta-e a fent taglalt új lehetőségeket.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Hi-Fi Rush
Xbox

Így magyarázkodott az Xbox vezetője a stúdió bezárások miatt

Kisebb léptékű játékokat szeretnének az Xbox konzolon és a Microsoft is lefaragna...

Microsoft Xbox
Játékok

Ez a négy Xbox-játék érkezik PlayStationre és Nintendo Switch-re

A Microsoft hivatalosan is bejelentette, hogy mely Xbox-játékok jönnek a rivális konzolokra.

Xbox Games
Xbox

[Hivatalos] Xbox játékok érkeznek PlayStationre és Nintendo Switch-re

Négy megnem nevezett Xbox-játék érkezik a rivális konzolokra.