Wide Screen
Image default
BRÉKING Játékok

Érkezik a billentyűzet és egér támogatás Xbox One konzolokra

Kiszivárgott egy specifikáció arról, hogy a Microsoft hogyan képzeli el billentyűzet és egér támogatást az Xbox One konzolcsaládon.

A redmondi vállalat már korábban is célzott arra, hogy egyszer talán billentyűzet és egér támogatást kap az Xbox One konzolszéria, azonban semmilyen hivatalos bejelentést nem tettek azóta. Most azonban egy prezentáció látott napvilágot, melyben a Microsoft az egyik legnagyobb PC-kiegészítőket gyártó céggel, a Razer-rel kötött megállapodást, hogy szállítson input eszközöket az Xbox One konzolcsaládhoz.

Már egy rövid bemutatót is tartottak, ahol a jelenlévők nem csak megcsodálhatták a Razer Turret névre keresztelt eszközeit, de működés közben is látták a billentyűzet és egér párost. Elmondások szerint az Xbox One egy időben csak egy klaviatúrát és egy egeret képes lekezelni, nem úgy, mint a kontrollerek esetén, ahol egyszerre akár többet is párosíthatunk a konzollal. Ezenkívül a fejlesztők néhány funkciót is közzétettek a perifériákról:

  • Legfeljebb 5 gombot támogat
  • Vízszintes és függőleges kerékmozgatás támogatása
  • Egértámogatás minden képességgel
  • A kurzor abszolút helyének meghatározása
  • A kurzor relatív mozgásának meghatározása
  • A kurzor kinézetének meghatározása
  • És természetesen új API-támogatást is kap az SDK a fenti lehetőségek miatt

Szó eset továbbá arról is, hogy ha a fejlesztők képesek lennének észlelni, hogy a felhasználó kontrollerrel, vagy egérrel és billentyűzettel játszik, akkor esetleg a játékmenetet is változhatna, hiszen az utóbbiakkal mégis csak könnyebb a játék. Ez olyan multiplayeres játékoknál lenne fontos, mint a Call of Duty, ahol a billentyűzet és az egér támogatása óriási előnyt jelent a hagyományos kontrollerrel játszó játékosokkal szemben, így viszont a fejlesztőknek lehetőségük nyílna arra, hogy szétválasszák a játékosokat aszerint, hogy ki mivel játszik.

Továbbá abban is megegyeztek a fejlesztők, hogy a piacon kapható valamennyi USB-és egeret támogatni fogja az Xbox, beleértve a vezeték nélkülieket is. A tervek szerint áprilisban a fejlesztőkhöz már el is juttatták ezt a támogatást, de ezt hivatalosan még senki sem erősítette meg, nem tudni, hogy a tavaszi XDK frissítés tartalmazta-e a fent taglalt új lehetőségeket.

Még több a témában...

Hivatalos specifikáció érkezett az Xbox Series X-hez

Sinka Tamás

Képek szivárogtak ki a Resident Evil 3 Remake-ből

Fonyódi Dávid

JÁTÉKTESZT: Two Point Hospital

Sinka Tamás

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Elfogad Tovább

Úgy tűnik, hogy Adblock kiegészítőt használsz, blokkolod a hirdetéseket.

Segítsd a munkánkat azzal, hogy engedélyezed a weboldalon megjelenő hirdetéseket.

Zárd be, ha nem szeretnél támogatni minket | Segítség? Kapcsolat

Kövess minket a Facebookon