Amerika Kapitány

Eredetileg teljesen máshogy végződött volna az Amerika kapitány: Az első bosszúálló

Teljesen át kellett dolgozni a harmadik felvonást.

Az elmúlt két napban több dolgot is elárultak Amerika Kapitánnyal kapcsolatban a Marvel Moziverzum talán két legfontosabb forgatókönyvírója, Stephen McFeely és Christopher Markus. Tegnap már megtudtuk tőlük, hogy Steve Rogers elvesztette a szüzességét vagy sem, most pedig arról osztottak meg információt, hogy eredetileg hogyan végződött volna a karakter első önálló filmje.

Nem túlzás azt állítani, hogy McFeely és Markus a The Infinity Saga két meghatározó alakja, hiszen két Amerika kapitány-, illetve az utolsó két Bosszúállók-film történetéért feleltek. Az első bosszúálló című film 10. évfordulója alkalmából szemezgettek az eredeti tervekből, amelyek végül nem kerültek bele a végső forgatókönyvbe. Az egyik ilyen ötlet az volt, hogy Amerika Kapitány a film végén egy hatalmas náci robottal harcolt volna.

A Yahoonak adott interjúban megosztották az MCU-val kapcsolatos kezdeti terveiket, és hogy Az első bosszúálló miben lett volna más, mint amit láttunk a mozikban. Markus úgy fogalmazott, hogy a harmadik felvonás nagy része arról szólt, hogy a Kapitány egy náci robottal harcol. Nyilvánvalóan egy náci robotról van szó, amit a Vörös Koponya irányított, és a neve Panzermax volt. A költségvetés és a szűkös határidő azonban arra kényszerítette a forgatókönyvíró párost, hogy átdolgozzák a harmadik felvonást, s így kikerült ez az óriási robot a filmből.

Amerika Kapitány

Érdekes párhuzamot állítani a korábbi és a mostani alkotások között, mert míg napjaink alkotásai bővelkednek az óriás robothoz hasonló dolgoktól, addig a korai filmek sokkal szegényebbek voltak. Kezdetben egyáltalán nem volt garancia az MCU sikerére. McFeely úgy emlékszik vissza arra a pillanatra, amikor megkapták az első megbízást, hogy ez még a stúdió korai szakaszában volt, mindössze hat ember dolgozott az egész épületben, ami akkor még egy autókereskedés fölött székelt. Nem az a Marvel volt, amire mindenki gondol most 10 évvel később.

A duó felidézte a Kapitány szereplőválogatását is, különösen azt, hogy Sebastian Stan a főszerepért jelentkezett, de végül a Tél Katonája szerepét vitte el. Volt valami sötétség a színészben, ami érvényesülni tudott Buckyban, majd amit később a Tél Katonájában volt megfigyelhető. A főszerepet végül Chris Evans kapta, aki annyira komolyan vette a szerepét, hogy még néhány viccet is áthúzott a forgatókönyvben, mondván, hogy nem ér csipkelődni a karakterével.

Total
1
Shares
Previous Article
Amerika kapitány

A Bosszúállók: Végjáték írói meggyőző érvet hoztak fel, hogy Steve Rogers szűz volt-e

Next Article
Michael B. Jordan

Michael B. Jordan egy Fekete Superman limitált sorozaton dolgozik az HBO Max számára

Related Posts

Ne maradj le a hírekről, kövess minket a Facebook-on is!