Wide Screen
Image default
Filmek

Eredetileg így néztek volna ki a Hang nélkül szörnyei

Gondos tervezés előzte meg a Hang nélkül forgatását, mely során több elképzelés is született a film szörnyeihez.

A tavalyi év legnagyobb horrormeglepetése volt a John Krasinski rendező horrorfilmje, a Hang nélkül, azonban arra senki sem számított, hogy akkora siker lesz a rajongók körében. De mint más filmeknél, úgy a Hang nélkült is hosszas előkészület előzött meg, így nem meglepő, hogy kezdetben a szörnyek teljesen máshogy festettek.

Manapság nagyon nehéz szörnyfilmet készíteni, hiszen Hollywood egy kaptafára veszi a horrorokat, és korunk zsánerei egyszerűen képtelenek elszakadni Ridley Scott Alien franchiseától. Szerencsére azonban Bryan Woods és Scott Beck máshogy gondolkozott, ők már a kezdetektől fogva tudták, hogy egy hang nélküli horrorfilmet szeretnének készíteni, aminek köszönhetően teljesen egyedi szörnyeket álmodtak meg, s egészen a film utolsó harmadáig várnunk kellett, hogy felfedjék a lényeket.

A legtöbb horrorfilmben motivációja kimerül abban: hogy ölni vagy túlélni. Szerencsére azonban a Hang nélkül mögött álló kreatív csapat egy poszt-apokaliptikus világba vitte a történetet, melyben a szörnyek – John Krasinski megerősítése alapján – az űrből érkeztek a Földre. Minden a hangról szólt, lényegében ez inspirálta a készítőket is, és már a film előkészülete előtt elkezdték kidolgozni a szörnyeket Drew Goddard Cloverfield-film író javaslata alapján.

A produkciót vezető Jeffery Beecroft elárulta, hogy Luis Carrasco művész a stáb többi tagjával rengeteg vázlatot készített a szörnyekről. Krasinskit például az időszámításunk előtti halfajok ösztönözték a szörnyek megalkotásában, míg Beecroft a Csigáspolipoktól lopott ihletet. A vázlatok alapján a szörnyek először sokkal félelmetesebb külsőt kaptak, ugyanakkor a hasonlóságok így is megfigyelhetők. Krasinski ahhoz is ragaszkodott, hogy a szörnyek hallójárata nyitható legyen, valamint olyan kérése is volt a ILM vizuális-effektek csapatát felügyelő Scott Farrarhez, hogy ameddig csak lehet, a szörnyeket rejtsék el a nézők elől. Így A cápa mintájára csak a film végén fedték fel az idegenek teljes külsejét, addig csak elvétve láttunk belőlük részleteket. A második rész előkészületei már javában zajlanak, amiről épp a napokban derült ki, hogy még többet megtudunk majd a szörnyek eredetéről.

A Hang nélkül 2. rész bemutatója 2020. március 15-én lesz, melyben visszatérnek az első rész főszereplői, Emily Blunt, Millicent Simmonds és Noah Jupe.

Még több a témában...

Már biztos, hogy elkészül A holnap határa folytatása

Kévés Bence Mihály

Kezdetét vette a Mary Poppins Returns forgatása

KRITIKA: Hang nélkül

Orosz Ferenc

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Elfogad Tovább

Úgy tűnik, hogy Adblock kiegészítőt használsz, blokkolod a hirdetéseket.

Segítsd a munkánkat azzal, hogy engedélyezed a weboldalon megjelenő hirdetéseket.

Zárd be, ha nem szeretnél támogatni minket | Segítség? Kapcsolat

Kövess minket a Facebookon