Főoldal BREAKING Emelkedik a PlayStation Plus előfizetés ára
BREAKINGPlayStation

Emelkedik a PlayStation Plus előfizetés ára

Szeptembertől drágábbak lesznek a PlayStation Plus előfizetés csomagjai.

386
Playstation Plus

Augusztus 30-án közölte a Sony a PlayStation.Blog oldalán közzé tett cikkében, hogy szeptember 6-tól jelentősen drágulnak a PlayStation Plus csomagok árai. A legkisebb Essential csomag éves előfizetői ára 60-ról 80 dollárra, az Extra 100-ról 135 dollárra, míg a legnagyobb Premium csomag ára 120-ról 160 dollárra emelkedik. Természetesen ezzel a havi és három havi árak is arányosan drágulnak majd.

Azok, akik jelenleg is előfizetők, azokra ez a következő fordulóig, vagy legkésőbb november 6-a után érvényes. Azonban bármilyen módosítás az előfizetésben az emelt árat vonja maga után. A Sony szerint az áremelkedés minden országra, régióra vonatkozik. A döntést azzal indokolták, hogy

Ez az ármódosítás lehetővé teszi számunkra, hogy továbbra is kiváló minőségű játékokat és értéknövelt előnyöket kínáljunk a PlayStation Plus előfizetési szolgáltatáshoz.

A kijelentéshez némileg keserű szájízt ad a másik hír, hogy szeptembertől a PlayStation Plus előfizetőinek elérhető lesz a 2022-es Saints Row című játék, amely kritikailag és az eladásokban is rendkívül alul teljesített. Egy rossz minőségű, közepes játék volt, szemben a széria korábbi részeihez.

A Sony még 2022 közepén indította el a PlayStation Plus előfizetéses szolgáltatását, amely egy alternatívát kívánt az Xbox rendkívül népszerű Game Pass szolgáltatásával. A szolgáltatás több mint 400 PlayStation 4 és PlayStation 5 játékot tartalmaz, továbbá számos előnyt biztosít az előfizetőknek kezdve az online multiplayer, exkluzív játékok és felhőalapú streamelés lehetőségével. Az új emelt ár ellenére, míg így is bőven megéri előfizetni. Ha a Premium csomagra éves előfizetői árát nézzük, akkor kb. két játék árért kapunk egy több mint 400 digitálisan letölthető játék katalógusát, amely nagyon jó ajánlat. A katalógus kínálata is havonta bővül új játékokkal. A magyar játékosoknak azonban az árfolyam különbözet és a helyi adók miatt ez az áremelkedés várhatóan elég jelentős lesz.

PlayStation 5
Szerző
Faragó Dániel

Gamer, videójátékos újságíró és Star Wars rajongó. Akkor került kapcsolatba a játékokkal, amikor először a kezébe adták a Rogue Squadront és a Tomb Raidert. 2019-ben kezdett el videójátékokról írni a Ziro.hu oldalán, majd ezt kibővítve folytatta a Rebo.hu felelős szerkesztőjeként.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...