x
Előzetesek

Előzetest kapott Roland Emmerich sci-fi katasztrófaeposza, a Moonfall

Egy katasztrófafilm a Holdunk bukásáról.

  • Publishedszeptember 2, 2021

Az IGN exkluzív előzetesként mutatta be Roland Emmerich legújabb világot elpusztító sci-fijéhez, a Moonfall című filmhez. A függetlenség napja és a 2012 alkotások filmrendezője nagyszabású katasztrófafilmmel tér vissza, amiben a Holdunkat tűnteti fel rossz színben, miközben Halle Berry egy asztronautát játszik, aki a világot készül megmenteni.

A filmhez kiadott hivatalos szinopszis szerint egy titokzatos erő kitéríti a Holdat a Föld körüli pályájáról, és ütközési pályára löki a Földdel. A világ a megsemmisülés szélén áll, ám néhány héttel a becsapódás előtt a NASA vezetője és egykori űrhajósa, Jo Fowler (Halle Berry) meggyőződése, hogy a kulcs az ő kezében van a túlélésre, azonban csak Brian Harper (Patrick Wilson) űrhajós a múltjából, valamint az összeesküvés-elméletekkel foglalkozó K.C. Houseman (John Bradley) hisz neki. Hőseink szeretteiket hátrahagyva, egy lehetetlennek gondolt küldetésükre indulnak, de az űrben rádöbbennek, hogy a Holdunk nem az, aminek eddig hittük.

Az előzetes alatt John F. Kennedy amerikai elnök híres 1962. szeptember 12-én elhangzott beszéde hallható, a texasi Houstonban, a Rice Egyetemen, hogy az Egyesült Államok még az évtized végéig embert juttat a Holdra: ’De néhányan azt mondják, hogy miért a Hold? Miért ezt választottuk célunknak? És ők azt is megkérdezhetik, miért másztuk meg a legmagasabb hegyet? 35 évvel ezelőtt miért repültük át az Atlanti-óceánt? … Nem azért választottuk, hogy eljutunk a Holdra… és megcsinálunk több dolgot is, mert könnyű, hanem azért, mert nehéz.’

A film forgatókönyvén Harald Kloser és Spenser Cohen írók mellett Emmerich is dolgozott, miközben Kloser még producerkedik is. A Moonfall tervek szerint 2022. február 4-én kerül bemutatásra az Egyesült Államokban a mozikban.

Written By
Kévés Bence Mihály

Rajongásom a filmek után igazán a 2000-es évek elején kezdődött, ami 2016-tól tartalomgyártásban és kritikaírásban nyilvánul meg a Wide Screen oldalon.