Főoldal Játékok ELŐZETES: Hellish Quart
Játékok

ELŐZETES: Hellish Quart

Kard ki kard!

374

Verekedős játékokat játszva mindig azon gondolkodtam egy-egy Mortal Kombat és Street Fighter között, hogy miért nincs valaki, aki a középkori témát lovagolja meg. Oké, ott van Soulcalibur, de azért annál is elég erős a fantasy és anime behatás – én inkább olyasfajta földhözragadtabb hangulatra gondoltam, mint mondjuk Dumas A három testőr című regénye.

Úgy tűnik, hogy Lengyelországban végre meghallotta valaki a segélykiáltásomat, ugyanis a Hellish Quart pont ezt a témát igyekszik felkarolni. A játék a 17. századba kalauzol el minket, ahol muskétások, janicsárok és kozákok csapnak össze. Az egyszemélyes fejlesztőbrigádot jelentő Jakub Kisiel (Kubold) igazi veterán, korábban olyan játékokon dolgozott animátorként és motion capture színészként, mint a The Witcher 3 vagy a Bulletstorm. Mikor felajánlotta, hogy kipróbálhatunk egy rövidke demót, persze hogy nem mondtunk nemet.

A próbaverzió mindössze két pályát és három szereplőt tartalmaz, de mondani sem kell, hogy a végleges verzióban jóval több lesz mindkettőből. Sőt, rendes kampányt és tartalmas sztorit is kap majd a játék, a most kapott demo azonban nem erre fókuszál, hanem a játékmechanikát kívánja bemutatni. Ezen feladatát pedig nagyon is jól ellátja, elég csak a képekre és a videókra nézni, hogy átjöjjön a hangulat.

Háromfajta harcmodort választhatunk az ellenfeleknek: lehetnek passzívak, agresszívek, vagy éppen taktikusak. Az irányítás úgy lett megalkotva, hogy védekezés nincs, vagyis akkor történik automatikusan, ha semmit nem csinálunk (könnyűnek hangzik, de nem az). A kontroller minden gombja más és másfajta támadást rejt, a felső gombokkal pedig olyan akciókat tudunk foganatosítani, hogy ellökjük magunktól a vetélytársat ha vészesen közel került, vagy éppen lefogjuk a kezét hogy zavartalanul hasba szúrhassuk.

Ami viszont egyértelműen eladja a stuffot, az az animáció és a grafika. Igencsak hangulatos a körítés, részletesek a mozdulatok, realisztikusan libbennek a korhű ruhák és közben a vér is csordogál. A küzdelem is valós alapokon nyugszik, elég egy jól irányzott vágás és már vége is van. Nincsenek tehát felesleges energia csíkok, első vérig megy a küzdelem. Aki háromszor is betalál egy meccs során, az a nyertes.

Persze a játék még fejlesztés alatt áll, így kisebb hibák még előfordulnak, de mindez természetes ebben a fázisban még. A Hellish Quart december 7-én jelenik majd meg a Steam Early Access programjában és 17 USD lesz majd az ára. A jó hír viszont, hogy ha valakinek felkeltette az érdeklődését, akkor a héten ugyanezt a demót ingyen és bérmentve kipróbálhatja, újraindul ugyanis a korábbról már jól ismert Steam Game Festival, amely választékának ez a játék is része lesz.

Szerző

Általában egész nap játszom a munkahelyemen, ugyanis videojáték fejlesztésben dolgozom. Mellette hobbikritikusként okoskodom jó pár éve, immár szélesvásznon.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...

Elden Ring Shadow of the Erdtree
Játékok

Bemutatkozott az Elden Ring első nagy kiegészítője

Idén nyáron érkezik a Shadow of the Erdtree című kiegészítő.

Helldivers 2
Játékok

A Helldivers 2 megdöntötte a God of War rekordját

A Sony új multiplayere nagyon népszerű lett.

The Day Before
PC

Négy nappal a megjelenése után megszűnik a The Day Before fejlesztője

Az év legrosszabb játéka vagy legnagyobb csalása?