ELŐZETES: Hellish Quart

Kard ki kard!

Verekedős játékokat játszva mindig azon gondolkodtam egy-egy Mortal Kombat és Street Fighter között, hogy miért nincs valaki, aki a középkori témát lovagolja meg. Oké, ott van Soulcalibur, de azért annál is elég erős a fantasy és anime behatás – én inkább olyasfajta földhözragadtabb hangulatra gondoltam, mint mondjuk Dumas A három testőr című regénye.

Úgy tűnik, hogy Lengyelországban végre meghallotta valaki a segélykiáltásomat, ugyanis a Hellish Quart pont ezt a témát igyekszik felkarolni. A játék a 17. századba kalauzol el minket, ahol muskétások, janicsárok és kozákok csapnak össze. Az egyszemélyes fejlesztőbrigádot jelentő Jakub Kisiel (Kubold) igazi veterán, korábban olyan játékokon dolgozott animátorként és motion capture színészként, mint a The Witcher 3 vagy a Bulletstorm. Mikor felajánlotta, hogy kipróbálhatunk egy rövidke demót, persze hogy nem mondtunk nemet.

A próbaverzió mindössze két pályát és három szereplőt tartalmaz, de mondani sem kell, hogy a végleges verzióban jóval több lesz mindkettőből. Sőt, rendes kampányt és tartalmas sztorit is kap majd a játék, a most kapott demo azonban nem erre fókuszál, hanem a játékmechanikát kívánja bemutatni. Ezen feladatát pedig nagyon is jól ellátja, elég csak a képekre és a videókra nézni, hogy átjöjjön a hangulat.

Háromfajta harcmodort választhatunk az ellenfeleknek: lehetnek passzívak, agresszívek, vagy éppen taktikusak. Az irányítás úgy lett megalkotva, hogy védekezés nincs, vagyis akkor történik automatikusan, ha semmit nem csinálunk (könnyűnek hangzik, de nem az). A kontroller minden gombja más és másfajta támadást rejt, a felső gombokkal pedig olyan akciókat tudunk foganatosítani, hogy ellökjük magunktól a vetélytársat ha vészesen közel került, vagy éppen lefogjuk a kezét hogy zavartalanul hasba szúrhassuk.

Ami viszont egyértelműen eladja a stuffot, az az animáció és a grafika. Igencsak hangulatos a körítés, részletesek a mozdulatok, realisztikusan libbennek a korhű ruhák és közben a vér is csordogál. A küzdelem is valós alapokon nyugszik, elég egy jól irányzott vágás és már vége is van. Nincsenek tehát felesleges energia csíkok, első vérig megy a küzdelem. Aki háromszor is betalál egy meccs során, az a nyertes.

Persze a játék még fejlesztés alatt áll, így kisebb hibák még előfordulnak, de mindez természetes ebben a fázisban még. A Hellish Quart december 7-én jelenik majd meg a Steam Early Access programjában és 17 USD lesz majd az ára. A jó hír viszont, hogy ha valakinek felkeltette az érdeklődését, akkor a héten ugyanezt a demót ingyen és bérmentve kipróbálhatja, újraindul ugyanis a korábbról már jól ismert Steam Game Festival, amely választékának ez a játék is része lesz.

Total
0
Shares
Previous Article
Regal

A 007 Nincs idő meghalni csúsztatása volt az utolsó csepp a pohárban: a Cineworld bezár minden mozit az Egyesült Államokban és az Egyesült Királyságban

Next Article
Mission: Impossible

Újabb öngyilkos mutatvány a Mission: Impossible 7. forgatásán: Tom Cruise és Hayley Atwell egy mozgó vonat tetején

Related Posts

Ne maradj le a hírekről, kövess minket a Facebook-on is!