x
Filmek

Előrejelzések szerint a Black Adam lehet Dwayne Johnson karrierjének legerősebb nyitófilmje

Kasszát robbant majd Dwayne Johnson, ez már biztos.

Előrejelzések szerint a Black Adam lehet Dwayne Johnson karrierjének legerősebb nyitófilmje
  • Publishedoktóber 6, 2022

Már csak két szuperhősfilmet mutatnak be 2022-es esztendőben, és az első ezekből a Black Adam a hónap végén. A jegyvásárlás már elkezdődött a DC Comics várva várt alkotására, és ebből elemzők arra a következtetésre jutottak, hogy a Dwayne Johnson nevével fémjelzett film lehet a világsztár karrierjének legerősebb nyitófilmje.

Dwayne “The Rock” Johnson az évek során számos kasszasikerben szerepelt, a profi pankrátorból lett színészt például gyakran a Halálos iramban filmszéria megmentőjeként emlegetik. A rajongók évek óta várnak arra, hogy Johnson szuperhősfilmben szerepeljen, és az előzetes becslések alapján úgy tűnik, a DCEU-debütálására való várakozás megtérül a kasszáknál, mivel a Black Adam kasszát robbanthat október végén.

A The Hollywood Reporter értesülései szerint a legfrissebb mérések alapján a DC Comics-adaptáció Johnson karrierje legnagyobb kasszasikerét fogja produkálni, 70-75 millió dolláros bevétellel kezd Észak-Amerikában. Egyesek szerint még ennél is nagyobb lehet a bevétel az első héten, sokan meg vannak győződve arról, hogy a Venom című filmhez hasonlóan nyithat, ami 80 millió dollárral debütált 2018-ban. A Sony Pictures filmje hatalmas siker lett, és világszerte több mint 850 millió dollárral zárt, és most a Warner Bros. abban bízik, hogy a Black Adam is hasonló magaságig juthat.

A Warner Bros. Discovery szebb időket is megélt, az elmúlt hetekben több változás is történt a vállalat működésében, de valószínűleg ezek a változások nem lesznek hatással Black Adam jövőjére, amennyiben sikeres lesz a film. David Zaslav állítólag 10 éves tervet szeretne a DC Moziverzumhoz, aminek Johnson karaktere is részese lehet, de minden azon múlik, hogy teljesít a film a mozipénztáraknál.

A Jaume Collet-Serra (Jungle Cruise) rendezőtől a Black Adam 5000 évvel azután játszódik, hogy az egyiptomi istenek összes hatalmát ráruházták, és rögtön örök fogságba vetették, egy különleges lény kiszabadul a sírja börtönéből. Black Adam (Dwayne Johnson) visszatér a világba. És nagyon dühös. De ez a világ már egészen más, mint amit megismert. Más szabályok szerint élünk, más gépeket használunk, másban hiszünk. Ő azonban továbbra is csak egyet akar: igazságot szolgáltatni – és továbbra is ragaszkodik ahhoz, hogy az igazság az, amit ő annak hisz. Nagyon sajátos véleménye van róla, hogy mi igazságos és mi nem az: de szinte legyőzhetetlen erővel áll ki mellette.

A Black Adam október 21-én kerül a mozikba.

Black Adam
Written By
Kévés Bence Mihály

Rajongásom a filmek után igazán a 2000-es évek elején kezdődött, ami 2016-tól tartalomgyártásban és kritikaírásban nyilvánul meg a Wide Screen oldalon.