Főoldal Filmek Elizabeth Olsen szerint a Doctor Strange az őrület multiverzumában próbál a Marvel legfélelmetesebb filmje lenni
Filmek

Elizabeth Olsen szerint a Doctor Strange az őrület multiverzumában próbál a Marvel legfélelmetesebb filmje lenni

Az öreg Sam Raimi rendező nem felejtett, hogy kell ijesztő dolgot csinálni.

301
WandaVision

Gyakorlatilag a 2019-es San Diego-i Comic-Con óta tudjuk, hogy a Doctor Strange az őrület multiverzumában című film lesz a Marvel Moziverzum első „horrorfilmje”. Természetesen erre tekintsünk idézőjelesen, hiszen ez nem a Démonok között univerzum, de ettől még lehet félelmetesebb egy Marvel-film. És úgy tűnik, hogy Sam Raiminak sikerült ezt megcsinálnia.

2020 elején sokkolták a rajongókat, amikor Scott Derrickson távozását bejelentették. Sokan megkongatták a vészharangot, hogy mi lesz most a Titkos tanok mesterével. Derrickson azonban nem távozott teljesen, maradt producerkedni, de a rendezést átpasszolta a Pókember-trilógia korábbi rendezőjének. A távozás hátterében az állt, hogy Derrickson horrort szeretett volna, s ez ellenkezett Kevin Feige akaratával. Valószínűleg soha nem derül ki, hogy mennyiben lett volna sötétebb Derrickson filmje, de attól még senkit sem ér meglepetés, ha bizonyos elemeket meghagytak a folytatásra.

A Loki című Disney+ sorozat fináléja még inkább felcsigázta a rajongókat a multiverzum iránt, és a Doctor Strange második részét még sosem vártunk ennyire. A Marvel Updates osztott meg interjút a New York-i Filmakadémiáról, amit Elizabeth Olsennel készítettek. A színésznő a Sam Raimivel való közös munkáról beszélt, hogy a Marvel Studios mire törekszik a várva várt folytatásban.

Nagyon nehéz volt. Sam Raimi nagyon kedves, és sokat tanultam tőle. Furcsa volt a WandaVision forgatásáról belecsöppenni, s egy másik filmbe látni ezt a karaktert, ami inkább épít a Marvel-filmekre. Úgy éreztem, mintha régi cipőt húztam volna fel. Ez egy nagyon ijesztő film. Ez a régi Sam Raimi. A legijesztőbb Marvel-filmet próbálják megalkotni. Szóval így állunk.

Elizabeth Olsen

Konkrétumokat ezúttal sem tudtunk meg a folytatásról. Néhány korábbi interjútól eltekintve nagy a titkolózás Sam Raimi munkája körül, a főszereplőkön és néhány szereplőn kívül semmit sem tudni a filmről. Még azt sem tudjuk, hogy Doctor Strange és Wanda szövetségesek lesznek a filmben, vagy egymás ellen fognak fellépni, ugyanakkor jó hallani, hogy a nehézségek közepette sikerült filmre venni, s így semmi sem befolyásolhatja a 2022 márciusra kitűzött bemutatót.

Doctor Strange

Korábban megerősítést kapott az is, hogy America Chavez is csatlakozik majd a két főszereplőhöz, akit Xochitl Gomez fog eljátszani majd. Ami pedig a főgonoszt illeti, pletykák szerint Rémálom lehet majd az, aki borsot tör a két varázsló és a kis tinisztár orra alá. És a multiverzum is nagy jelentőséggel bír majd a filmben, amire részben Feige sipkája is utal, ahogy a különböző univerzumok keresztezik egymást. Erről korábban Olsen egy interjúban elárulta, hogy a forgatásig fogalma sem volt arról, mire készül a stúdió.

Doctor Strange az őrület multiverzumában bemutatóját 2022. március 25-ére halasztották.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események