Egy Star Wars novella ad választ, hogy mi történt az Ewokokkal

Egy új Star Wars novellából megtudhatjuk, hogy az Ewokok miként segítik a Lázadókat A jedi visszatér óta.

Egy új Star Wars novellából megtudhatjuk, hogy az Ewokok miként segítik a Lázadókat A jedi visszatér óta.

A tavalyi év nagyon fontos volt a Star Wars rajongóknak, nem csak ezért, mert 10 év után végre új filmet mutattak be – Star Wars: Az ébredő Erő -, hanem mert számos új képregénnyel bővült a franchise. Ezekből az új könyvekből számos dolgot megtudtunk, például azt is, hogy min ment keresztül a galaxis, valamint arra is magyarázatot kaptunk, hogy C-3PO karja miért volt piros Az ébredő Erőben. Most egy másik kérdésre is választ kaptunk, ami már 30 éve ott állt megválaszolatlanul: Mi történt az Ewokokkal?

Az Ewokok az 1983-as A jedi visszatérben tűntek fel, ott segítették a Lázadókat az Endor-csillag felszínén. Hiába mutatták be tavaly a hetedik részt, nem tértek ki arra, hogy mi történt a kis és aranyos szőrmanókkal. Chuck Wendig új regénye, az Aftermath: Life Debt viszont pont ezt hivatott megválaszolni.

A regény Han Solo és Chewbacca életére fókuszál, de a könyv legfontosabb fejezete talán az, mikor elmeséli, hogy mi történt az Ewokokkal azután, hogy segítettek legyőzni az Uralkodót, és megsemmisíteni a Halálcsillagot. A regény egy Dade nevezetű Lázadót mutat be, aki a harcok során elvesztette lábát. Arsad doktor egy QT-9 jelzésű droidot rendel a katona mellé, hogy segítsen a felépülésben, és legyőzni a poszttraumás szindrómát. Amikor Dade azt mondta, hogy nem kér a droidból, az orvos válaszából kiderül, hogy mi történt a macikkal:

Egy terápiás Ewok mellé is helyezhetnélek. Néhány erdori bennszülött egyetértett abban, hogy más bolygókra utaznak, így segítve a veteránokat a gyógyulásban. Cserébe, hogy megmentettétek az otthonukat.

Dade ezt is visszautasítja, azzal az indokkal, hogy az Ewokok büdösek. Év elején Dave Minton előállt egy teóriával, hogy az Ewokok nem élték túl a háborút, és kipusztultak. Szerencsére ez a regény rácáfolt erre, mert élnek és virulnak a kis macik.

Total
0
Shares
Previous Article

Hivatalos kép A galaxis őrzői 2. részéből

Next Article

Nézd élőben! Elkezdődött a Star Wars Celebration

Related Posts

Ne maradj le a hírekről, kövess minket a Facebook-on is!