x
Filmek

Egy rakat koncepciós tervet kaptunk a Bosszúállók: Végjáték kvantumruháiról

A Végjátékban akár ilyen ruhát is hordhattak volna a főhősök a Kvantumvilágban történő utazások idején.

Egy rakat koncepciós tervet kaptunk a Bosszúállók: Végjáték kvantumruháiról
  • Publishednovember 23, 2019

A Végjátékban akár ilyen ruhát is hordhattak volna a főhősök a Kvantumvilágban történő utazások idején.

A Föld legnagyobb hősei új uniformist öltöttek magukra a Végjátékban, hogy Kvantumvilágban utazva visszatérjenek a múlt egy adott időpontjába, és elhozzák a Végtelen Köveket. Most azonban a legújabb őrült koncepciós terveknek hála már azt is tudjuk, hogy a korai terveken teljesen más koncepciót követtek.

Még fél évvel a Végjáték bemutatója után is mindenki az Infinity Saga grandiózus fináléjáról beszél, a valaha volt legtöbb bruttó bevételt termelt mozifilmről, ami részben a Disney+ streamingszolgáltató startjának köszönhető, hiszen a platform előfizetőinek törölt (Tony Stark találkozik lányával, akit Katherine Langford alakított) és alternatív jeleneteket is bemutattak a filmből, most azonban egy tucat koncepciós rajz hagyta el a tervezőasztalt.

A filmben látott végső koncepciót a Hangya és Tony Stark nanotechnológiájából ötvözték eggyé, azonban ha megnézzük a korai terveket, akkor a terveken néhány elem visszaköszön A galaxis őrzőiből, sőt, még a Half-Life franchise is mély benyomást hagyott a készítőkben, hiszen Amerika Kapitány mintha Gordan Freeman ikonikus jelmezét bérelte volna ki a forgatásra.

A terveket lapozva leesett az állunk, hogy a tervezők mennyire vadabb ötlettel szerettek volna előállni a filmnél, de így sincs okunk a panaszra. Amerika Kapitányt számos őrült formában elképzelték, élénk színű űrruhától kezdve az emblémákkal (a Bosszúállók logóval és az Amerika Kapitány szimbólummá vált csillaggal, de még Vasember fúziós reaktorára emlékeztető jelet is látunk) filterezett űrruháig.

Written By
Kévés Bence Mihály

Rajongásom a filmek után igazán a 2000-es évek elején kezdődött, ami 2016-tól tartalomgyártásban és kritikaírásban nyilvánul meg a Wide Screen oldalon.