Főoldal Filmek Egy rajongó képregényt készít Colin Trevorrow kiszivárgott Star Wars IX. rész forgatókönyvéből
Filmek

Egy rajongó képregényt készít Colin Trevorrow kiszivárgott Star Wars IX. rész forgatókönyvéből

Régóta várunk már erre.

447
Star Wars: Duel of the Fates

Colin Trevorrow forgatókönyvéből kiszivárgott tervek alapján az egyik Star Wars rajongó képregény készítésre vetemedett. Andrew Winegarner úgy döntött, hogy megelégeli a Star Wars-folytatástrilógia körüli balhét, s a fel nem használt eredeti IX. rész, a Duel of the Fates koncepciója alapján saját képregénnyel áll elő.

Winergarner egy tweetben jelentette be mindezt, hogy a tavaly óta dolgozik ezen a bizonyos projekten. A képregényre mutató hivatkozást is megosztott, amit azután készített, hogy Trevorrow és Derek Connolly forgatókönyvéből kiszivárgottak a képek. Két kedvenc jelenete inspirálta őt a készítésben. A szóban forgó jelenetekben a bonadani csatára lehetünk figyelmesek Rey és Hattaska Ren között, illetve Rent látjuk Vader ellen a Remnicore-on.

Alig készültek el a kezdeti tollvonások, a történet többi részét is elkezdte kidolgozni Winergarner, és egy hét részből álló képregényt készít a Duel of the Fates terveiből. Az első színes lapok már elkészültek, a többi számon pedig dolgozik a rendelkezésre álló koncepciós tervek alapján.

Mint sok más rajongó, jómagam is csalódott voltam a Skywalker korával, egy A Jedi visszatér feldolgozás, ami úgy tűnik, hogy nem követi Az ébredő Erő és Az utolsó Jedik című filmek sztoriját. Nagyon örültem, hogy Colin Trevorrow és Derek Connolly Duel of the Fates című alkotása kiszivárgott, mind a szkript, mind pedig a csodálatos előkészítő illusztráció, amit beépítek az adaptációmba.

Andrew Winegarner

A Duel of the Fates tervei alapján a folytatás főgonosza Kylo Ren lett volna, és az Első Rend teljesen átvette volna az irányítást a galaxisban. Az Első Rend elvágta a kommunikációt a bolygók között, ami ahhoz vezetett, hogy Ellenállás ellopjon egy Csillagrombolót, s egy váratlan támadással meglepjék a Coruscanton állomásozó Első Rendet. A támadás célja, hogy aktiváljanak egy rejtett jedi jeladót, amivel át tudnak jutni az Első Rend blokádján, s üzenhetnek szövetségeseiknek szerte a galaxisban.

A jelek szerint nemcsak a rajongóknak tetszik az ötlet, hanem Trevorrownak is, sőt, még Dermot Power, a Lucasfilm művésze is figyelemmel követi a történéseket a Twitteren. Winegarner a legendás Skywalker történet méltó befejezése mellett, egy másik álma válna valóra, ha a Disney is felfigyelne erre a műre, s esetleg a Star Wars Legendák részeként megjelentetnék a képregényt.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...