Főoldal Filmek Egy húsvéti tojást kaptunk Pókemberre a Zack Snyder: Az Igazság Ligája egyik jelenetében
Filmek

Egy húsvéti tojást kaptunk Pókemberre a Zack Snyder: Az Igazság Ligája egyik jelenetében

Kiszúrtátok az utalást a barátságos és közkedvelt Pókemberre?

435
Flash

Csütörtökön végre bemutatták azt a filmet, amiért csaknem három éven át könyörögtek a rajongók. Annyira nagy volt a roham, hogy az HBO Max megfeküdt március 18-án, ugyanis annyian akarták azonnal megnézni a filmet. Az HBO Go is küzdött, de itt nem volt annyira érezhető a lassulás és a probléma, mint az Egyesült Államokban.

A rendezői változat tele van új, eddig soha nem látott jelenetekkel, miközben számtalan utalást kaptunk a tágabb DC Moziverzumra. Elég egy pillantás, és máris lemaradsz a Zack Snyder: Az Igazság Ligája egyik legnagyszerűbb kitekintéséről. Alig néhány órája írtunk arról, hogy Snydernek mi lett volna a terve, köztük például egy trilógiáról beszélt, amiben Batman meghalt volna, helyét pedig Superman fia vette volna át. De ez csak egy utalás a sok közül. Meglepő módon, nemcsak a DC-re, hanem a Marvel klasszikus Pókember univerzum egyik karakterére is kaptunk referenciát.

Arról jelenetről van szó, amikor az Igazság Ligája először találkozik Supermannel a feltámadását követően. Mikor az Acélember egy laza mozdulattal félretessékeli Barry Allent, aki így a Metropolis emlékműre zuhan. A kamera csak néhány másodpercre torpan meg, és az elhunyt polgárok tiszteletére állított emlékművön Ben Parker neve is olvasható. Ezzel a névvel elképzelhetetlennek tartjuk, hogy a rendező, vagy valaki a stábból ne szándékosan helyezte volna el a Pókemberre való utalást.

Zack Snyder Az Igazság Ligája című filmben Bruce Wayne (Ben Affleck) nem engedheti, hogy Superman (Henry Cavill) végső önfeláldozása hiábavaló legyen, ezért összefog Diana Prince-szel (Gal Gadot), akivel olyan metahumánokból álló csapatot akarnak összeállítani, amely képes lesz megvédeni a világunkat egy közelgő, katasztrofális méretű fenyegetéssel szemben. A feladat még nehezebbnek bizonyul, mint amire Bruce számított, mert az új csapattagoknak mind szembe kell nézniük saját múltjuk démonaival és le kell küzdeniük korlátaikat. Ám mire összeáll a csapat, Batman (Affleck), Wonder Woman (Gadot), Aquaman (Jason Momoa), Cyborg (Ray Fisher) és Flash (Ezra Miller) talán már el is késett azzal, hogy megvédjék a bolygót Steppenwolftól, DeSaadtól és Darkseidtől és szörnyű tervüktől.

Az Igazság Ligája rendezői változatot 4 órás változatban már elérhető az HBO Go-n.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események