x
Close


Közelgő események

Filmek

Az Igazság Ligája 3. részében Superman fia lett volna az új Batman

Azt hiszem, erre sokan már most befizetnének.

Az Igazság Ligája 3. részében Superman fia lett volna az új Batman
  • PublishedMarch 19, 2021

A Zack Snyder: Az Igazság Ligája bemutatója alkalmából a rendező több kérdésre is válaszolt. Azt korábban már elárulta, hogy a tervek szerint nem két, hanem három részből állt volna Az Igazság Ligája franchise, és ennek a trilógiának az utolsó felvonásában Lois Lane fia lett volna az új Batman – miután Ben Affleck által alakított Bruce Wayne feláldozta volna magát.

Figyelem! A cikk hátralévő részében spoiler olvasható.

Minderről Zack Snyder filmes beszélt a Vanity Fairnek adott interjúban. A rendező megerősítette, hogy a terv részeként Batman feláldozta volna magát a harmadik részben, hogy a főhősök legyőzzék a gonosz Darkseidet. Évekkel később Superman ezt az új karaktert ruházta volna fel a denevérjelmezzel járó felelősséggel, vagyis egy új Batman született volna.

Ez Superman fia lett volna. Nincs semmilyen ereje, és végül ő lett volna az új Batman.

Húsz évvel később, [Batman] halálának évfordulója alkalmából a fiatal Bruce Kent-et lekísérik a Batbarlangba, és azt mondják: „Bruce bácsikád büszke lett volna, ha folytatod ezt.”

Zack Snyder

A rendezői film végén bebizonyosodott, hogy Lois Lane Superman gyerekét várja, szóval ennek az egész nagy történetnek az alapjait már az első rész végén lefektették a készítők, ám a történtek után valószínűleg erre már soha nem kerül sor. Bár a tegnap bemutatott rendezői változatot a rajongók nagy lelkesedéssel fogadták világszerte, a Warner Bros. már nem ennyire derűlátó ezzel a vízióval. Az elmúlt években új alapokra helyezték a DC adaptációt, s ha lehet mondani, letettek az univerzumépítésről, inkább az önálló karakterek bemutatására törekednek, mint Wonder Woman, Aquaman, Shazam és Flash.

Snyder eredeti tervében Darkseid megölte volna Lois Lane-t a második filmben. Lois védelmével Batmant bízta meg Superman, aki szerette elvesztése miatt teljesen megtört, s ezt használta volna ki Darkseid, hogy Supermant irányítása alá hajtsa és gonosszá formálja. Hogy megakadályozzák ezt a sötét jövő eljövetelét, a harmadik filmben az Igazság Ligája manipulálta volna az időt, s Lois helyett Batman halt volna meg. Ezzel Darkseid elbukott volna, s Superman-nek fia született volna, akiből később Gotham City védelmezője vált volna.  

Zack Snyder: Az Igazság Ligája
Written By
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.