Mulan

Egy felmérés szerint a Mulan miatt 68%-kal többen töltötték le a Disney+ alkalmazást, jöhet online a Fekete Özvegy?

A Disney szakít a Mulan digitális bemutatójával?

A Disney nem hozta nyilvánosságra, hogy a múlt héten bemutatott Mulanra mennyien váltottak Premier Access jegyet, vagyis a Disney+ streamingszolgáltató havidíján túl $29.99 összegért cserébe lehetett kikölcsönözni a filmet. Bár előfizetői számról nem tudni, azonban egy kutatás rávilágított arra, hogy a Disney+ alkalmazás letöltése az elmúlt időben 68%-kal megnőtt.

A bejelentés után tűz alá került a Disney, amikor kiderült, hogy egy bizonyos összeg ellenében kapják csak meg az előszereplős feldolgozást az előfizetők, ám úgy tűnik, hogy megérte kockáztatni. A Yahoo Movies cikkében a Sensor Tower cég tanulmányára hivatkozva rámutatott arra, hogy a streamingszolgáltató alkalmazás letöltése szeptember 4-6. között számottevően megugrott a korábbi adatokhoz képest, abban az időszakban, amikor elérhetővé tették a Mulant.

Ezzel párhuzamosan az alkalmazáson belül eltöltött idő is 193%-kal megnőtt, vagyis a mért időszakban kijelenthető, hogy közel mindenki a Mulanra volt kíváncsi. Semmi mással nem lehet magyarázni ezt a hatalmas kiugrást. További érdekesség, hogy a Disney+ letöltés nagyobb volt abban a három napban, mint amikor a Hamilton debütált a platformon.

Ezek után a legnagyobb kérdés tehát az, hogy sikeres volt-e a Disney stratégiája, s ha igen, mit jelent ez a jövőre nézve, esetleg a Fekete Özvegy-filmet is online fogják bemutatni? Brandon Katz osztott meg néhány víziót erről Twitteren.

A SambaTV szerint, 1,12 millió amerikai háztartásban nézték a Mulant a Disney+-on a négynapos amerikai ünnep alatt [péntektől hétfőig]. Minden egyes fiók esetében ez 29,99 dollárt jelent a Disney+-on, vagyis a Mulan nyitóhétvégén legalább 33,5 millió dollárt termelt (amennyiben a számok pontosak).

Márciusi adatokhoz mérve ez elmarad a becsléstől, akkor 75-85 millió dollárra tették a film első hétvégéjét, és az előrejelzések szerint 750 millióig meg sem állt volna. Viszont ha a Tenethez hasonlítjuk, ami csak 20 milliót hozott múlt héten, akkor már sokkal jobb képet fest a helyzet. Itt ugyanis a teljes összeg a Disney zsebébe hullik, nem kell kifizetni a mozikat. Bejött ez a húzás, szóval ha ebből indulunk ki, akkor jó eséllyel a Fekete Özvegyet is online fogják bemutatni novemberben.

Total
5
Shares
Previous Article
Dűne

Információink szerint 2021-re csúszhat a Dűne bemutatója

Next Article

Hamarosan érkezik az Alien Isolation hivatalos regényváltozata

Related Posts

Ne maradj le a hírekről, kövess minket a Facebook-on is!