Főoldal Filmek A Mulan bejelentése után a Disney részvényei megugrottak
Filmek

A Mulan bejelentése után a Disney részvényei megugrottak

A Disney részvényei erősödtek a tőzsdén.

632
Disney+

Az elmúlt napok eseményeinek köszönhetően a Disney részvényei ugrásszerűen megindultak a hét közepén. Mindez azután történt, hogy a Disney a hét közepén bejelentette, hogy a Mulan elkerüli a mozikat, helyette egyenesen a Disney+ streamingszolgáltatón fogják bemutatni a filmet szeptember 4-én, de nyilván szerepet játszik az is, hogy a Disney+ előfizetői bázisa bődületes mértékben növekszik.

A koronavírus-járvány sajnos sok emberéletet követelt világszerte, de a járvány hatásait más területeken, a vállalkozásoknál is éreztette negatív hatásait, és ez a folyamat Hollywood-ot sem kímélte. A filmipar több hónapra megbénult, forgatásokat kellett leállítani, premiereket töröltek és csúsztattak el bő egy évvel a tervezetthez képest. A Disney is kénytelen volt többször elhalasztani a Mulan élőszereplős feldolgozás bemutatóját, míg végre arra jutottak, hogy nem halasztják tovább, inkább PVOD-formában, azaz a Disney+ streamingszolgáltatón fogják bemutatni.

A Disney egy meglepő új stratégiával állt elő. A fogyasztók a havidíjon felül egyszeri 29,99 dolláros áron juthatnak csak hozzá a filmhez. Sok előfizető kifejezte nemtetszését ezzel kapcsolatban az Egyesült Államokban, hiszen a filmet hazájában nem fogják bemutatni a mozikban, csak a platform nyújt hozzáférést. Addig a tengerentúlon, Európában és Ázsiában néhány moziban fogják vetíteni a filmet. Bár a fogyasztóknak csak negatív visszhangját hallani, ellenben a részvények nagyon jó napot zártak a tőzsdén. A Disney részvényei ma $127,61 zártak, és ez az összeg nagyjából tíz dollárral több a tegnapinál, de még így is 20 dollárral elmarad attól, mint amikor a koronavírus-járvány előtt jegyeztek egy részvényt a tőzsdén. A részvények emelkedése egyértelműen a Mulan bejelentésének és a Disney+ előfizetőinek számának gyors gyarapodásának írható be. Jelenleg már több mint 100 millió előfizetővel büszkélkedhet a platform.

Magyarországon biztosan bemutatják mozikban a Mulant, ahogy arról a Fórum Hungary is megerősítést adott. A hazai forgalmazó szeptember 10-én szeretné bemutatni a filmet.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...