Tenet

Egész Európában nagyot ment a Tenet

A Tenet reményt adott a moziknak.

Megtört a jég – olvasható az InterCom, a Tenet forgalmazójának sajtóanyában. Végképp bebizonyosodott, a mozirajongók továbbra is arra vágynak, hogy nagy vásznon, ideális kép- és hangminőségben élvezzék a nagy filmeket. És ki másnak sikerült volna ezt bebizonyítani, mint az elmúlt évtized egyik legnagyobb mozis hősének, Christopher Nolan-nek, akinek új, különleges akciófilmjét, a Tenetet azért várták régóta egyforma türelmetlenséggel a moziüzemeltetők és -rajongók, mert ettől remélték a nagy áttörést. Ami be is következett: a nézők egész Európában visszatértek a mozitermekbe. De még nagyobb számban, mint bárki készült volna rá.

A John Davis Washington, Robert Pattinson, Elizabeth Debicki, Kenneth Branagh és Michael Caine főszereplésével készült csavaros akcióorgia Európa jó néhány országában hamarabb került a mozikba, mint Amerikában, és máris 53 millió dollárt hozott a stúdiónak. Ehhez az eredményhez a magyar filmrajongók is hozzátették a magukét: a premier utáni négy nap sikere megközelíti A sötét lovag-trilógiáét, és meghaladja az azóta bemutatott, szintén elképesztően népszerű filmekét. Nolan legújabb trükkjeit legalább annyira értékelték a nézők, mint az Eredetet, a Csillagok közöttet és a Dunkirket.

Nem is tudnánk ennél jobban örülni – nyilatkozta Toby Emmerich, a Warner Bros. stúdió általában visszafogott stílusú elnöke. Aki azt is hozzátette, az összesített nézőszám egyre nőni fog, hiszen hátra van még jó pár Európai nagy mozis piac, és csak az után jön Amerika.

Ráadásul, aki egyszer megnézte a Tenetet, biztosan újra látni akarja a mozikban, hiszen egy olyan csavaros és szellemes történetű filmet, amelyben az idő néha előre, néha visszafelé halad, mindenki szeretné másodszor is megnézni.

Total
5
Shares
Previous Article
Dűne

Timothée Chalamet a Dűne "fenséges" sivatagi forgatásáról beszélt

Next Article
Wonder Woman 1984

Kiderült, hogy milyen hosszú lett a Wonder Woman 1984, és nem árt előtte elmenni a mosdóba

Related Posts

Ne maradj le a hírekről, kövess minket a Facebook-on is!