Főoldal Filmek Denis Villeneuve a Dűne: A messiás érkezéséről beszélt, amikor elárulta: utálja a párbeszédeket a filmekben
Filmek

Denis Villeneuve a Dűne: A messiás érkezéséről beszélt, amikor elárulta: utálja a párbeszédeket a filmekben

A héten mutatják be a Dűne: Második részt, de már a harmadik filmről faggatják a rendezőt.

305
Dűne: Második rész
Forrás: Warner Bros.

Denis Villeneuve ismét hangsúlyozta, hogy nem sieti el a Dűne: A messiás munkálatait. A Warner Bros. Discovery hivatalosan még nem jelentette be, hogy adaptálják Frank Herbert második kötetét, amely lezárja az első regény történetét. A Dűne: Második rész rendezője arra is kitért, hogy mennyire utálja a párbeszédeket a filmben.

Anélkül, hogy részletekben mennénk, miként folytatódhat a történet a Dűne: Második rész után, Villeneuve már többször utalást tett rá, hogy amennyiben lehetősége nyílik rá, akkor megfilmesíteni a második könyvet is. A tavalyi év végén megtudtuk, hogy gyakorlatilag teljesen elkészültek a film forgatókönyvével, és a hírek szerint a stúdió annyira lelkesedik az ötletért, hogy azonnal filmre vinnék az adaptációt. A The Times of London angol lapnak adott interjújában azonban a direktor kifejtette, hogy nem szeretné elkapkodni a dolgot, de egy álom válna valóra, ha megfilmesítheti Paul Atreides történetének a végét.

Abszolút megvan a vágy egy harmadik részre, de nem akarom elsietni. Hollywoodban az a veszély, hogy az emberek izgatottak lesznek, és csak a megjelenési dátumokra gondolnak, a minőségre nem.

Denis Villeneuve

Villeneuve filmjeiben – köztük a Dűne 2-ben is – bizonyára akadtak emlékezetes sorok, de a filmrendező bevallása szerint nem különösebben rajong a párbeszédekért, szerinte ugyanis a filmek nem a dialógusokról, hanem a képi világról, a megjelenítésről szólnak.

“Őszintén szólva utálom a párbeszédeket” – folytatta. “A párbeszéd a színházra és a televízióra való. Nem egy jó szöveg miatt emlékszem a filmekre, hanem egy erős kép miatt. Egyáltalán nem érdekelnek a párbeszédek. A tiszta kép és hang, ez a mozi ereje, de ez valami olyasmi, ami nem nyilvánvaló, ha manapság filmet néz az ember. A televízió rontást hozott a filmekre”.

A távoli jövőben, a bolygóközi királyságok korában játszódó történetben két nagyhatalmú uralkodóház harcol az Arrakis bolygó feletti hatalomért, mert az ismert univerzumban egyedül az itteni végtelen sivatagban bányászható az a fűszer, amely lehetővé teszi a csillagközi utazást. A Harkonnenek ura kiirtatta az Atreides családot. De Paul Atreides herceg (Timothée Chalamet) megmenekült: a pusztaságban bujkál egy titokzatos, nomád nép, a fremenek között, ahol megismerkedik egy lánnyal, Csanival (Zendaya). Az a sorsa, hogy bosszút álljon a családjáért, háborúba vezesse a hozzá hű seregeket. Döntenie kell, hogy élete nagy szerelmét választja-e, vagy beteljesíti a végzetét. Az univerzum sorsa múlik azon, hogy mit határoz: és végül olyan útra lép, amely megváltoztathatja azt a szörnyű jövőt, amelyet egyedül ő lát előre.

Dűne: Második rész
Forrás: Warner Bros.
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...

Dűne: Második Rész
BREAKINGFilmek

Hivatalosan is készül a Dűne 3. része

Trilógiaként zárul Paul Atreides története, elkészül a Dűne 3., azaz A dűne...