Főoldal Játékok Démonokkal támad a Dragon Age: The Veilguard gameplay előzetese
Játékok

Démonokkal támad a Dragon Age: The Veilguard gameplay előzetese

Mozgás közben is látható az új Dragon Age játék.

95
Dragon Age: The Veilguard
Forrás: Electronic Arts

A BioWare még június 6-án közölte, hogy a közel tíz éve készülő negyedik rész új címet kap, a korábbi Dreadwolf helyett Dragon Age: The Veilguard lesz. A játékot végül az Xbox Games Showcase keretében mutatták meg, amelyben egy CGI előzetes vezette fel az új karaktereket. Június 11-én pedig a Summer Game Fest záróakkordjaként az Electronic Arts és a Bioware a játékmenetet is bemutatták.

Egy húsz perces videót kaptunk, amely a játék még béta változatát mutatja és a történet egy korai küldetését. A helyszín a Minrathous, amely a Tevinter Imperium fővárosa és Thedas egyik legősibb települése. Látható a Dragon Age: Inquisitionből ismert Varric és a játékos által irányítható Rook, akit itt egy 1-es szintű rogue. Ők ketten üldözik Solast, aki az előző játékban társunkból vált ellenséggé és itt már a főgonoszként tért vissza. Solas másik dimenziókból megidézi a démonokat és átengedi őket a két világ határán (Veil). A démonok lerohanják a világot és nekünk kell megakadályoznunk, hogy mindent elpusztítsanak. Csatlakozik hozzánk a felderítő Lace Harding, aki az inkvizíció hőse volt és a jégmágus Neve Gallus is, aki magándetektívként tevékenykedik. Ők négyen veszik fel a harcot a démonokkal. A csapat megtalálja Solast a várostól nem messze. Itt szembeszállnak vele, de a Dreadwolf túl erősnek bizonyul.

A videó alapján a BioWare sokat fejlesztett a 2014-es Dragon Age: Inquisition játékmenetén és grafikáján. Sokkal részletesebbek a textúrák, jobbak a fény-árnyékok, a tükröződések az esőben. A művészeti dizájn kissé más, mint korábban érdekes ez az új rajzfilmes megoldás. Az viszont látszik, hogy a karakteranimációk sokkal jobbak, mint korábban, a csapat most már biztosabb kézzel nyúlt a Frostbite grafikus motorhoz. A harcok sokkal pörgősebbek, mint korábban, kicsit a mai soulslike vagy az újabb Final Fantasy részeket idézi. A képességeket egy ilyen tárcsáról érhetjük el (Ability Wheel), amelyet testreszabhatunk és a társaink képességeit is aktiválhatjuk innen. Természetesen az elmaradhatatlan tárcsás párbeszédpanel is itt van, amely a Mass Effect óta már a BioWare védjegye. Pontos megjelenési dátumot még nem kaptunk, a Dragon Age: The Veilguard 2024 őszén érkezik PC-re, PS5-re és Xbox Series X/S konzolokra.

Szerző
Faragó Dániel

Gamer, videójátékos újságíró és Star Wars rajongó. Akkor került kapcsolatba a játékokkal, amikor először a kezébe adták a Rogue Squadront és a Tomb Raidert. 2019-ben kezdett el videójátékokról írni a Ziro.hu oldalán, majd ezt kibővítve folytatta a Rebo.hu felelős szerkesztőjeként.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Dragon Age Dreadwolf
Játékok

Új címet kapott a következő Dragon Age

Az EA június 11-én mutatja be az új Dragon Age játékot.

Star Wars Jedi Survivor
Játékok

Az EA törölt egy Star Wars-játékot, a Vasember és Fekete Párduc projektek még készülnek

Leépítések és törölt projektek az Electronic Arts-nél, de készül a Star Wars...