x
BREAKING Előzetesek

[DC FanDome] Batman még ennyire nem volt félelmetes, mint Robert Pattinson alakításában a The Batman nagy előzetesében

Erre kifejezetten megérte várni ennyi évet várni.

  • Publishedoktóber 16, 2021

Már több mint egy éve annak, hogy az első DC FanDome virtuális eseményen bemutatták a The Batman első előzetesét tavaly nyáron. Az elmúlt időben már a forgatást is befejezték, de eltekintve az elmúlt napok eseményeitől, nem sok újat osztottak meg a rajongókkal, akik érthető módon már nagyon várták, hogy többet láthassanak Robert Pattinsonból a Sötét lovag szerepében. Van egy nagyon jó hírünk, ugyanis az idei eseményt egy eseménydús előzetessel zárta a Warner Bros.

A Warner Bros. és a DC Films által közzétette nagy The Batman előzetese mindent vitt ma. A film látványvilág őrületesen jó, egyre inkább beigazolódik, hogy Matt Reeves rendező nem is találhatott volna jobb címszereplőt Robert Pattinsonnál. A trailer azzal kezdődik, hogy bemutatja nekünk a sorozatgyilkost – Paul Dano alakításában Rébusz Batman egyik legnagyobb ellenségének bizonyul majd – miközben James Gordon (Jeffrey Wright) és a Gotham City-i rendőrség egy kávézóban rajtaütnek, de később kiderül, hogy a Rébusz a rácsok mögött még veszélyesebb ellenség.

Az új videó gyönyörűen festi meg Gotham City valódi oldalát, amit eddig még soha nem láttunk filmvásznon. Bár több alkalommal is feldolgozták a DC Comics legismertebb hősének otthonát, ennyire még soha nem volt Gotham City képregényhű. Néhány remek felvételt kaptunk Macskanőről is, Selina Kyle szerepében Zoë Kravitz látható, aki több parókás álruhát is magára ölt majd. Egyelőre nem tudjuk, hogy milyen kapcsolat lesz Macskanő és Batman között a filmben, de a képsorok alapján szorosabb lesz a két karakter között a viszony, mint gondoltuk. És persze nem múlhat el előzetes úgy, hogy ne látnánk egy kis Denevér-macska harcot a háztetőn.

Az első trailerhez képest több felvételt láthatunk Colin Farrellről a Oswald “Oz” szerepében. A karakter inkább tűnik a káosz mesterének, szemben Rébusz kontrollált és módszeres módszerével. Ez nem véletlen, hiszen a rendező korábban elárulta, hogy itt még nem Pingvin szerepét tölti be. Andy Serkist először láthatjuk a hűséges komornyik, Alfred Pennyworth szerepében, aki mint mindig, most is nagyon aggódik Wayne úrfiért. Nem alaptalanok az aggodalmai elnézve Bruce sebhelyekkel teli hátát

De talán a videó legerősebb része, amikor akcióban mutatják a Sötét lovagot. Újabb ízelítőt kapunk a vadászatban, ahogy Batman próbálja elkapni Rébuszt és száguld Oz után.

A The Batman cselekményét szigorúan őrzik, de azt már tudjuk, hogy a filmben Robert Pattinson Bruce Wayne fiatalabb verzióját kelti életre, vagyis a film a Sötét lovagjának második évét mutatja be. Reeves korábban megerősítette, hogy a filmben a hős jobban használja majd nyomozói képességeit, mint amit eddig a korábbi feldolgozásokban láttunk. Még nem jelentettek be semmit, de várhatóan a The Batman lesz egy új filmtrilógiának első állomása Pattinsonnal.

The Batman 2022. március 4-én kerül bemutatásra csak a mozikban.

Written By
Kévés Bence Mihály

Rajongásom a filmek után igazán a 2000-es évek elején kezdődött, ami 2016-tól tartalomgyártásban és kritikaírásban nyilvánul meg a Wide Screen oldalon.