Wide Screen
Image default
Filmek

Darth Vader majdnem a tengerparton csapott össze a Lázadókkal a Zsivány Egyesben

A Zsivány Egyes: Egy Star Wars-történet antológiafilm legnagyobb pillanata alighanem az volt, mikor Darth Vader megjelent a végén, de máshogy is történhetett volna.

A Zsivány Egyes: Egy Star Wars-történet az egyik legnagyobb port kavart Star Wars-film a Disney érában, hiszen többször is pótforgatást tartottak belőle, és az utolsó hónapban Tony Gilroy rendezőt is felkérték, hogy írja újra a kulcsfontosságú jeleneteket, és segítsen Gareth Edwards rendezőnek. De végül a rendezői kreditet megtarthatta Edwards.

A film eredeti forgatókönyvírója, Gary Whitta osztott meg hét elején egy érdekes tényt a filmről, mert mint kiderült, a korai tervekben Darth Vader nem az űrben csapott volna le a Lázadókra, hanem a Scarif tengerpartján. Így Vadert is sokkal előbb láttuk volna, ami teljesen mást eredményezett volna.

A Lázadók földi csapatai a Birodalom irányítótornya körül fészkeltek a Scarifen, a rohamosztagosok pedig nem tudtak áttörni, és elkapni Jyn Ersot, aki a tervekkel úton volt, hogy továbbítsa azokat. Vader azt mondta, hogy „tegyetek le arra a tengerpartra.” Mészárlás következik. És végül valami olyat láttál volna, mint ami a folyosós jelenetben az űrben.
Add Quote Author…

A jelenet után garantáltan sok rajongóban megfogalmazódott volna a kérdés, hogy miért pont a tengerpartot választották, hiszen Anakin Skywalker a Star Wars II. rész – A klónok támadásában elmondta, mennyire utálja a homokot. Talán ezért írták át a jelenetet, mert mélységesen frusztráló lett volna a Sötét nagyúrnak egy olyan terepen megküzdeni a Lázadókkal, amit ki nem állhat.

Darth Vader

Ami pedig Vader másik jelenetét illeti, hogy előbb is láthattuk volna a Lázadók elleni harcban, kevésbé tette volna hatásossá a fim végén található folyosós jelenetet, bár Vadert előbb is láttuk a filmben, de ott csak beköszönt Krennic igazgatónak.

Még több a témában...

James Mangold, Robert Rodriguez és más rendezőkkel készül a The Mandalorian második évada

Kévés Bence Mihály

A Lucasfilm bejelentette a következő Star Wars korszakot

Kévés Bence Mihály

Újabb elkaszált Star Wars játékra derült fény

Sinka Tamás

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Elfogad Tovább

Úgy tűnik, hogy Adblock kiegészítőt használsz, blokkolod a hirdetéseket.

Segítsd a munkánkat azzal, hogy engedélyezed a weboldalon megjelenő hirdetéseket.

Zárd be, ha nem szeretnél támogatni minket | Segítség? Kapcsolat

Kövess minket a Facebookon