Főoldal Filmek Damon Lindelof filmje 60 évvel a Skywalker-saga után játszódott volna; Helen Mirrent szemelték ki az öreg Rey szerepére
Filmek

Damon Lindelof filmje 60 évvel a Skywalker-saga után játszódott volna; Helen Mirrent szemelték ki az öreg Rey szerepére

Damo Lindelofot kirúgta a Lucasfilm, most újabb részleteket tudtunk meg a filmről.

34
Star Wars: Skywalker kora

Az elmúlt héten sok vita keringett Damon Lindelof Star Wars-filmje körül, különösen azután, hogy a rendező megerősítette, hogy “megkérték, hogy hagyja ott” a projektet, magyarul kirúgták. Most újabb részletek derültek ki az író tervéről, hogy mire készült volna a messzi-messzi galaxisban, köztük az, hogy a Star Wars-filmje hat évtizeddel a Skywalker kora után játszódott volna, és Helen Mirrent szemelték ki az öreg Rey szerepére.

A 2023-as londoni Star Wars Celebrationön három új filmet jelentettek be, ebből az egyik 15 évvel a XI. rész után játszódik majd, akárcsak Lindelof filmje. Ebben a filmben szintén Rey idősebb alakját ismerhetjük meg, de továbbra is Daisy Ridley játssza a karaktert. John Rocha podcastjében Jeff Sneider bennfentes megosztott további részletet arról, hogy miről is szólt volna a film.

Lindelof kirúgását megerősítve elmondta, hogy a történet hat évtizeddel a Skywalker-saga befejezése után játszódott volna, Rey pedig egy férfi és egy női Jedit képzett volna ki. Ezt a két karaktert fekete színész alakította volna, bár Sneider állítása szerint a férfi színész, aki azóta kilépett a projektből, nem az Aquaman és a Watchmen sztárja, Yahya Abdul-Mateen II volt.

A legnagyobb érdekesség a projektben, hogy Daisy Ridley helyett valaki egészen más játszotta volna Reyt a filmben, és mindezt vizuális effektek segítségével érték volna el. Lindelof szereposztásában a Shazam! Az istenek haragja sztárja, Helen Mirren kapott volna helyett Rey szerepében. Mirren sosem volt tárgyalásban a szerepről.

Sneider azzal zárta a beszélgetést, hogy a forgatókönyvvel is voltak gondok: egyszerűen nem volt túl jó, és kétségbe vonja, hogy Knight verziójának sok köze lenne Lindeloféhoz. Finn feltehetően nem szerepelt volna az eredeti verzióban, de azóta már felröppentek olyan pletykák az új projekt körül, hogy akár Boyega és Oscar Isaac által alakított Poe Dameron is visszatérhet a Sharmeen Obaid-Chinoy rendezőnő közelgő, cím nélküli projektjében.

Lindelof egyértelműen abban a hitben ragadt tollat és kezdett el dolgozni a film ötletén, hogy sokkal messzebbre ugrik ennek a galaxisnak a jövőjébe, kihagyva az új Jedi Rend megalakulását, és elvisz minket egy olyan pontra, ahol Rey élete a végéhez közeledik, és éppen két Jedi lovagot képez ki, akik talán a franchise új főszereplői lesznek.

Ez lett volna az egyik módja annak, hogy végre továbblépjünk a Skywalker-sagán, de most már világos, hogy a Lucasfilmnek más ötletei voltak, és a stúdió nem akarja eltörölni azt az időt a kánonból, amit Rey Skywalker azzal töltött, hogy megpróbálta visszaállítani a Jedik helyét a galaxis védelmezőiként.

Bár a megjelenési dátumot még nem erősítették meg, mi arra számítunk, hogy a film 2025-ben kerül a mozikba.

Star Wars: Az ébredő Erő
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

WGA
Filmek

Pénteken eredménytelenül zárultak a tárgyalások a stúdióvezetők és a WGA között

Továbbra sincs megállapodás a nagy stúdiók és a WGA között, folytatódik a...

Guillermo del Toro
Filmek

Guillermo del Toro megerősítette, hogy dolgozott egy Star Wars-filmen

Az Oscar-díjas rendező Star Wars-filmen dolgozott, és három szóban még azt is...

Marvelek
Filmek

A Marvelek költségvetése állítólag jóval több, mint amiről eredetileg beszéltek

Nia DaCosta nyilatkozata után úgy tűnt, a Marvelek lehet a stúdió legolcsóbb...

Thor: Szerelem és mennydörgés
Filmek

Taika Waititi üzent azoknak, akik a Thor: Szerelem és mennydörgés miatt kritizálták

Buta, unalmas és nagyon gyerekes volt a Thor: Szerelem és mennydörgés.