Főoldal Filmek Damon Lindelof és Justin Britt-Gibson távozása után új forgatókönyvírót kap a cím nélküli Star Wars-film
Filmek

Damon Lindelof és Justin Britt-Gibson távozása után új forgatókönyvírót kap a cím nélküli Star Wars-film

Máris megvan a következő Star Wars-film forgatókönyvírója, akinek csak örülni tudunk.

462
Star Wars

Tegnap számoltunk be arról, hogy az egyik készülő Star Wars-film forgatókönyvírók nélkül maradt, miután mindketten felálltak, és távoztak a titkos projektről. Mára viszont arra ébredhettünk, hogy a Lucasfilm a Birmingham bandája című film alkotóját bízhatja meg a cím nélküli Star Wars-film forgatókönyvének az elkészítésével.

A Variety legjobb tudomása szerint a stúdió Steven Knightot bízta meg a forgatókönyv megírásával, alig egy nappal azután, hogy kiderült, hogy a korábbi forgatókönyvírók, Damon Lindelof és Justin Britt-Gibson távoztak a filmtől. A rendezői székben továbbra Sharmeen Obaid-Chinoy foglal helyet, és az eredeti duó távozásának részleteit még nem hozták nyilvánosságra. Knight a Birmingham bandája mellett olyan filmek írójaként ismert, mint a Behálózva, a Gyönyörű mocsokságok, az Eastern Promises – Gyilkos ígéretek és az Ami nem öl meg.

Steven Knight

A mostani projektről először tavaly októberben olvashattunk, amikor kiderült, hogy a Lost – Eltűntek társalkotóját, Lindelofot bízták meg a forgatókönyv elkészítésével. Akkor a Deadline arról számolt be, hogy a film a Star Wars: Skywalker kora eseményei után játszódik majd. A cím nélküli filmről gyakorlatilag semmilyen további információ nem áll rendelkezésre, de valószínűleg a Star Wars Celebration rendezvényen többet is megtudunk majd a filmről, amely április 7-10. között kerül megrendezésre Londonban.

Már most nagy várakozás előzi meg az április 7-ei Lucasfilm Studio Showcase paneljét, amiről előzetesen annyit árultak el, hogy “a Lucasfilm jelenlegi élőszereplős filmkészítőihez különleges vendégek csatlakoznak, hogy megvitassák a számos aktuális és közelgő Star Wars-kalandot”.

Amennyiben ezt a filmet hivatalosan is bejelentik a rendezvényen, az lesz az első nagy Star Wars-film a 2019-es, megosztó Star Wars: Skywalker kora óta. Az elmúlt években a Disney és a Lucasfilm az élőszereplős sorozatokra fókuszált, és olyan élőszereplős sorozatokkal bővítette ez univerzumot, mint például A mandalóri, a Boba Fett könyve vagy az Andor.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Az akolitus
Sorozatok

Az akolitus hozta a Disney+ egyik legerősebb nyitányát

A 2024-es évben a Disney+ legerősebb premierjét produkálta Az akolitus.

Az akolitus
Sorozatkritikák

Az akolitus premier kritika

Az akolitusban végre a Sith-ek kapják a főszerepet, de megérte várni rá?

Az akolitus
Előzetesek

A titokzatos Sith nagyúr kap főszerepet Az akolitus új előzetesében

Az akolitus új előzetesében hallhatjuk és többet láthatunk a Sith mesterből.