Főoldal Filmek Damon Lindelof és Justin Britt-Gibson forgatókönyvírók távoztak egy készülő Star Wars-filmtől
Filmek

Damon Lindelof és Justin Britt-Gibson forgatókönyvírók távoztak egy készülő Star Wars-filmtől

A következő Star Wars-film két írója távozott, a rendező egyelőre még a titkos projekt fedélzetén.

482
Star Wars

Őszintén szólva lassan már meg sem lepődünk, hogy fontos személyek távoznak készülő projektek éléről. Most éppen Damon Lindelof és Justin Britt-Gibson távozott az egyik titkos Star Wars-filmről. Bár a távozásuk okáról nem számoltak be, ám az Above the Line értesülései szerint Sharmeen Obaid-Chinoy neve továbbra is ott van, mint rendező.

Szerencsére a londoni Star Wars Celebration nemsokára itt van, és a rajongók várhatóan többet is megtudhatnak erről a titokzatos projektről az eseményen. Az évente megrendezésre kerülő, idén áprilisban esedékes találkozó a Star Wars nagy ünnepe, és tökéletes alkalom a Lucasfilm számára, hogy új projekteket jelentsen be, legyen szó mozifilmről vagy valamilyen sorozatról.

Sharmeen Obaid-Chinoy Star Wars-filmjének még nincs megjelenési dátuma, de a Lucasfilm reményei szerint 2025-ben kerülhet a mozikba a projekt. Elképzelhető, hogy Damon Lindelof és Justin Britt-Gibson távozása késedelmet okozhat, vagy jelentős változásokat eredményezhet a forgatókönyvben. Jó hír azonban, hogy az írók távozása ellenére Obaid-Chinoy rendező még kiveszi a részét a munkából, szóval egyértelmű, hogy a projekt továbbra is prioritást élvez a stúdiónál.

Természetesen a legújabb távozás miatt sokan elgondolkodtak azon, hogy a színfalak mögött mi vezethetett addig, hogy a két forgatókönyvíró lelépett. Egyesek szerint a kreatív nézeteltérések vagy az időbeosztásból fakadó konfliktusok játszhattak szerepet a döntésben, míg mások csak találgatnak. Damon Lindelof és Justin Britt-Gibson egyelőre nem nyilatkozott az ügyben.

A két Oscar-díjjal, hét Emmy-díjjal és Knight International Journalism Award-dal kitüntetett Sharmeen Obaid-Chinoy leginkább a Jó, rossz, meg ami közte van és az Egy lány az árral szemben című rövid dokumentumfilmek munkájáról ismert. Nemrégiben ő rendezte a Disney+ Ms. Marvel című sorozatának két epizódját Iman Vellani főszereplésével.

Damon Lindelof Justin Britt Gibson
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Star Wars: Skywalker kora
Filmek

George Lucas is ad tanácsokat a Star Wars: Új Jedi Rend rendezőjének

Rey az új Jedi Akadémia létrehozásán fáradozik majd.

Az akolitus
Sorozatok

Ki lehet Az akolitus titokzatos Sith mestere?

Az akolitus 4. epizódja felfedhette a titokzatos Sith mester kilétét.

Az akolitus
Sorozatok

Az akolitus hozta a Disney+ egyik legerősebb nyitányát

A 2024-es évben a Disney+ legerősebb premierjét produkálta Az akolitus.