Főoldal Filmek Damon Lindelof és Justin Britt-Gibson forgatókönyvírók távoztak egy készülő Star Wars-filmtől
Filmek

Damon Lindelof és Justin Britt-Gibson forgatókönyvírók távoztak egy készülő Star Wars-filmtől

A következő Star Wars-film két írója távozott, a rendező egyelőre még a titkos projekt fedélzetén.

37
Star Wars

Őszintén szólva lassan már meg sem lepődünk, hogy fontos személyek távoznak készülő projektek éléről. Most éppen Damon Lindelof és Justin Britt-Gibson távozott az egyik titkos Star Wars-filmről. Bár a távozásuk okáról nem számoltak be, ám az Above the Line értesülései szerint Sharmeen Obaid-Chinoy neve továbbra is ott van, mint rendező.

Szerencsére a londoni Star Wars Celebration nemsokára itt van, és a rajongók várhatóan többet is megtudhatnak erről a titokzatos projektről az eseményen. Az évente megrendezésre kerülő, idén áprilisban esedékes találkozó a Star Wars nagy ünnepe, és tökéletes alkalom a Lucasfilm számára, hogy új projekteket jelentsen be, legyen szó mozifilmről vagy valamilyen sorozatról.

Sharmeen Obaid-Chinoy Star Wars-filmjének még nincs megjelenési dátuma, de a Lucasfilm reményei szerint 2025-ben kerülhet a mozikba a projekt. Elképzelhető, hogy Damon Lindelof és Justin Britt-Gibson távozása késedelmet okozhat, vagy jelentős változásokat eredményezhet a forgatókönyvben. Jó hír azonban, hogy az írók távozása ellenére Obaid-Chinoy rendező még kiveszi a részét a munkából, szóval egyértelmű, hogy a projekt továbbra is prioritást élvez a stúdiónál.

Természetesen a legújabb távozás miatt sokan elgondolkodtak azon, hogy a színfalak mögött mi vezethetett addig, hogy a két forgatókönyvíró lelépett. Egyesek szerint a kreatív nézeteltérések vagy az időbeosztásból fakadó konfliktusok játszhattak szerepet a döntésben, míg mások csak találgatnak. Damon Lindelof és Justin Britt-Gibson egyelőre nem nyilatkozott az ügyben.

A két Oscar-díjjal, hét Emmy-díjjal és Knight International Journalism Award-dal kitüntetett Sharmeen Obaid-Chinoy leginkább a Jó, rossz, meg ami közte van és az Egy lány az árral szemben című rövid dokumentumfilmek munkájáról ismert. Nemrégiben ő rendezte a Disney+ Ms. Marvel című sorozatának két epizódját Iman Vellani főszereplésével.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Mosolyogj
Filmek

Kitűzték a Mosolyogj folytatásának bemutatódátumát

2022 egyik legjövedelmezőbb filmje volt a Mosolyogj, és hamarosan jön a folytatás...

WGA
Filmek

Pénteken eredménytelenül zárultak a tárgyalások a stúdióvezetők és a WGA között

Továbbra sincs megállapodás a nagy stúdiók és a WGA között, folytatódik a...

Guillermo del Toro
Filmek

Guillermo del Toro megerősítette, hogy dolgozott egy Star Wars-filmen

Az Oscar-díjas rendező Star Wars-filmen dolgozott, és három szóban még azt is...

Marvelek
Filmek

A Marvelek költségvetése állítólag jóval több, mint amiről eredetileg beszéltek

Nia DaCosta nyilatkozata után úgy tűnt, a Marvelek lehet a stúdió legolcsóbb...