Főoldal Filmek A Doctor Strange és a Dűne írójának közreműködésével készül a Netflix Gears of War adaptációja
Filmek

A Doctor Strange és a Dűne írójának közreműködésével készül a Netflix Gears of War adaptációja

A sci-fi műfaj nagyágyújával erősít a Gears of War filmes adaptációja.

451
Gears of War

A Netflix saját készítésű Gears of War-filmje egy lépéssel közelebb került a megvalósuláshoz a Doctor Strange és a Dűne írója, Jon Spaihts közreműködésével. A streamingszolgáltató még 2022 novemberében jelentette be, hogy élőszereplős filmet készít a nagysikerű videójátékból, de a nagy bejelentés óta néma csönd volt.

Ma reggelre azonban a Variety megerősítette, hogy a Netflix élőszereplős Gears of War-adaptációja egy lépéssel közelebb került a megvalósuláshoz az Oscar-jelölt forgatókönyvíró, Jon Spaihts csatlakozásával. Az ismert író korábban olyan filmeken dolgozott, mint például a 2016-os Doctor Strange, a Dűne és a Prometheus, és ez is jól mutatja, hogy a Netflix komolyan veszi a projektet, neves szakembert kért fel a feladatra.

A Gears of War minden idők egyik legjobb akciójátéka, élénk karakterekkel, gyönyörűen megtervezett világgal és egy olyan harcrendszerrel, amely a háború halálos erejét és a csapattársaink melletti kiállás fontosságát hangsúlyozza. Ez mozi akar lenni, és én nagyon örülök, hogy lehetőséget kaptam, hogy ezt elősegítsem.

Jon Spaihts

A The Coalition, a sikeres videójáték-franchise mögött álló cég hozzáteszi: “Nagyon örülünk, hogy Jon-nal és a Netflix csapatával együttműködve életre kelthetjük a Gears of War-t. Jon egy mesteri mesélő, akinek tehetsége van az epikus, sci-fi univerzumok megalkotásához, és őszintén szereti ezt a videójátékot. Nem is kívánhatnánk jobb partnert, aki tiszteleg a franchise előtt, és hiteles történetet nyújt a rajongóinknak.”

Évekig közdöttek a játéksorozat adaptációjával a készítők, hogy filmvásznon is bemutassák ezt a mesés játékot, mielőtt a Netflix úgy döntött, hogy megpróbálkozik vele. Az Xbox-exkluzív franchise, a Gears of War 2006-ban indult, és azóta öt főjáték és három spin-off készült belőle. A főszereplő, Marcus Fenix a Rendezett Kormányok Koalíciójának katonája és egykori háborús hőse, akit a Sera bolygón harcba hívtak a Locust Horde nevű hüllőszerű betolakodók ellen.

Az élőszereplős film mellett a Netflix egy felnőtteknek szóló animációs sorozattal is előrukkol. A szereposztásról még nem beszéltek, ám A galaxis őrzői sztárja, Dave Bautista többször is kifejezte érdeklődését a főszereplő iránt, és mivel a Dűne írója dolgozik a projekten, talán egy lépéssel közelebb került ahhoz, hogy valóra váljon az álma.

Gears of War
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

A tűzben edzett férfi
Sorozatok

A Netflix bejelentett A tűzben edzett férfi sorozatadaptációjának főszereplőjét és rendezőjét

Az A tűzben edzett férfi visszatér, ezúttal sorozat formájában a Netflixen.

Tomb Raider Netflix
Sorozatok

Ősszel új formában tér vissza Lara Croft

Premierdátumot kapott a Tomb Raider: The Legend of Lara Croft anime sorozat.

Tőrbe ejtve: Az üveghagyma
Filmek

Rian Johnson bejelentette a Tőrbe ejtve 3. filmcímét

Az író és rendező Rian Johnson elárulta, milyen alcímmel érkezik a Tőrbe...